Pawel Kalisz kreeg tijdens een gewapende overval bij slagerij De Vleeshalle in Kortrijk vijf kogels in het lijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Pawel Kalisz kreeg tijdens een gewapende overval bij slagerij De Vleeshalle in Kortrijk vijf kogels in het lijf. © AHK/AHK

Vijf jaar nadat overvallers werknemer van slagerij neerkogelden, pleiten beklaagden onschuldig: “Moet ik vrezen dat de echte dader nog altijd vrij rondloopt?”

Kortrijk/ZwevegemNadat in 2017 een werknemer van slagerij De Vleeshalle in Kortrijk bij een gewapende overval vijf kogels in het lijf heeft gekregen, riskeren twee voormalige (drugs)vrienden uit Zwevegem vijf jaar cel. Een ex en een kennis praatten hen aan de galg, maar zelf houden ze hun onschuld staande. “Ik overleefde het dankzij Pawel", is zijn bazin Carine hem eeuwig dankbaar.

  1. Rebelle uit Marke krijgt eerste Michelinster: “Als 14-jarige schreeuwde ik al van de daken dat ik topchef wilde worden”
    PREMIUM
    Marke

    Rebelle uit Marke krijgt eerste Michelin­ster: “Als 14-jarige schreeuwde ik al van de daken dat ik topchef wilde worden”

    Restaurant Rebelle uit Marke heeft een eerste ster beet. “Ik ben er even niet goed van”, reageert chef-kok Martijn Defauw (34) vanuit Bergen, waar de nieuwe Michelingids voor 2022 maandagmiddag bekendgemaakt werd. “We trillen van geluk”, lacht zijn echtgenote Tessa D’haene (29). “Een pluim voor het team van Rebelle ook. Het is dankzij hen dat we deze ster nu krijgen.”