Rechtbank
Volledig scherm
Rechtbank © Henk Deleu

Vijf jaar cel voor man die twee jongens verkracht, hij wilde pleegzorg uitproberen

KortrijkEen man is veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan drie jaar effectief voor de verkrachting en aanranding van twee jonge tieners. De jongens van 12 en 13 jaar logeerden bij hem met medeweten van hun ouders. De man wilde zogezegd oefenen om pleegouder te worden, maar ging over tot misbruik.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Nog niet verder verlaagde Leiboorden trekken nu al nieuwe horeca aan: “We willen niet wachten, hier dromen we al jaren van”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nog niet verder verlaagde Leiboorden trekken nu al nieuwe horeca aan: “We willen niet wachten, hier dromen we al jaren van”

  Het is nog tot midden 2024 wachten op de opening van de verdere verlaging van de Leieboorden in het stadscentrum van Kortrijk. Dat schrikt ondernemers niet af. Zo is sinds kort Prista geopend aan de Vismarkt, met lekkere en verse belegde broodjes. “We geloven in deze locatie, het zal hier heel mooi worden”, zeggen Lutfen Douzmanova en haar dochter.