De glijbanen zijn al getest en veilig bevonden.
Volledig scherm
De glijbanen zijn al getest en veilig bevonden. © Lago

Vijf glijbanen Lago Weide netjes op tijd klaar voor herfstvakantie, acht maanden na brand

De vijf nieuwe glijbanen van het zwembad Lago Weide in Kortrijk openen zaterdag, net op tijd voor de herfstvakantie. En dat precies acht maanden nadat de vorige buizen en de toren door een zware brand verwoest werden. Schrik hebben om de nieuwe polyester glijbanen straks uit te proberen, is nergens voor nodig. “Van zodra er water door stroomt, kunnen de buizen gewoon niet branden”, verzekert centrummanager Elewin Werbrouck. De brandweer komt de buizen zaterdagochtend eerst ‘inglijden’.

 1. Schepen Axel Ronse (N-VA) dient klacht in tegen Jamal Qnioun: “Hij vergoelijkt haat en geweld op sociale media”
  Kortrijk

  Schepen Axel Ronse (N-VA) dient klacht in tegen Jamal Qnioun: “Hij vergoe­lijkt haat en geweld op sociale media”

  “Als de leraar bij de les was gebleven, dan was er geen reden geweest om een mes boven te halen.” Die uitspraak van Jamal Qnioun over de onthoofding van een leraar in Frankrijk, valt in slechte aarde bij schepen Axel Ronse (N-VA). Hij heeft in eigen naam een klacht ingediend tegen Qnioun bij de cel radicalisering van de politiezone Vlas. “Zijn taalgebruik is staatsgevaarlijk”, stelt Ronse. “Ik bouw net al jaren bruggen tussen gemeenschappen in Kortrijk”, verdedigt Jamal Qnioun zich.
 2. Werken aan oprit E17
  Deerlijk

  Werken aan oprit E17

  Vanaf dinsdag 3 november tot en met vrijdag 6 november wordt gewerkt op de N36 in Deerlijk, ter hoogte van de oprit van de E17 naar Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal er de spoorvorming verwijderen. Het gaat enkel over het rijvak van de N36 waarop je van Deerlijk naar Vichte rijdt, aan de oprit die dichtst bij het kruispunt Belgiek ligt. Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk naar Vichte via de N36. Verkeer van Vichte zal de oprit richting Gent niet kunnen gebruiken.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen