Robbert Vandaele, Marie Seynaeve en medewerker Tanguy Desschans in de oudste stadstuin van Kortrijk.
Volledig scherm
Robbert Vandaele, Marie Seynaeve en medewerker Tanguy Desschans in de oudste stadstuin van Kortrijk. © Henk Deleu

Viernveertig opent in oudste
stadstuin van Kortrijk: “Eerste
pop-upzomerrestaurant in regio”

De zomerbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar een pop-upzomerrestaurant is nieuw in onze regio. De primeur is voor Robbert Vandaele (32) en Marie Seynaeve (29) van café De Geverfde Vogel en restaurant Pand 44. Zij openen van 3 juli tot 31 augustus Viernveertig. Het tijdelijke restaurant met focus op barbecuebereidingen komt in de oudste stadstuin van Kortrijk.

 1. Trajectcontrole op Doornikserijksweg in Bellegem werkt eindelijk en levert al meteen 100 pv’s op
  Bellegem/Kooigem

  Trajectcon­tro­le op Doornikse­rijks­weg in Bellegem werkt eindelijk en levert al meteen 100 pv’s op

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een trajectcontrole van 3,2 kilometer op de Doornikserijksweg (N50) tussen Bellegem en Kooigem is na goed twee jaar alsnog operationeel. Meteen met resultaat trouwens, want sinds de activering op zondag 29 november werd de kaap van honderd uitgeschreven pv’s voor te snel rijden al gerond. Dat meldt federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die de forcing voerde. De stad voorziet er nu nog tijdelijke verkeersborden, met een extra waarschuwing voor de trajectcontrole. Er wordt trouwens ook een trajectcontrole in de Rekkemsestraat in Marke geactiveerd. Dat zal wellicht in januari zijn.
 2. Maak kennis met Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste: “Liever een extra liter Omer in België, dan tien extra liter Omer in China”
  PREMIUM
  Bellegem/Kortrijk

  Maak kennis met Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste: “Liever een extra liter Omer in België, dan tien extra liter Omer in China”

  Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste, steekt zijn neus aan het venster. De oudste zoon van Omer Jean (56) stelde midden november ‘OMER. Brut Nature’ voor, waar vijf jaar aan gewerkt is. Het speciaalbier neemt een hoge vlucht. De 40.000 flessen van de ‘limited edition’ vliegen de deur uit. Staat Omer Géry klaar om de leiding te nemen in de familiebrouwerij in Bellegem? “Mijn vader is nog jong, zijn gedrevenheid blijft enorm”, glimlacht hij. We polsten bij een ‘OMER. Brut Nature’ over de plannen van Omer Géry met de brouwerij, de band met zijn pa, zijn voeling met Kortrijk en de coronacrisis.
 1. Na kappers gaan ook tattoo-artiesten naakt uit protest tegen sluiting: “Onbegrijpelijk, we zijn medisch geschoold”
  PREMIUM
  Kortrijk/Pittem

  Na kappers gaan ook tat­too-artiesten naakt uit protest tegen sluiting: “Onbegrij­pe­lijk, we zijn medisch geschoold”

  Niet enkel kappers zijn misnoegd dat hun handelszaken dicht moeten blijven. Ook tattoo-artiesten stellen zich ontstemd op en trekken tevens symbolisch hun kleren uit omdat de staat ‘hen wil uitkleden’. “We snappen het niet, want we zijn medisch geschoold”, zegt Tattoo Mike, de eigenaar van de Revolver Tattoo Studio op de Vlasmarkt in Kortrijk. “Dagelijks krijg ik berichten van klanten die er niets van begrijpen. Hoe lang gaat dit nog duren?”
 1. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt