Het zwembad in Kortrijk waar de jongeman toesloeg.
Volledig scherm
Het zwembad in Kortrijk waar de jongeman toesloeg. © BELGA

Vier maanden cel voor sportschoenendief in zwembad

KortrijkEen jongeman is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 maanden effectief omdat hij tot drie keer toe er vandoor ging met een paar sportschoenen in het zwembad Lago Kortrijk Weide. Hij deed dat in de zomer van 2019.

 1. West-Vlaams gouverneur wil alle 60-plussers op fietscursus sturen: “Betrokkenheid tweewielers bij ongevallen was nooit zo groot”
  West-Vlaanderen

  West-Vlaams gouverneur wil alle 60-plus­sers op fietscur­sus sturen: “Betrokken­heid tweewie­lers bij ongevallen was nooit zo groot”

  In 2020 zijn er in West-Vlaanderen 51 verkeersdoden gevallen. Dat is het laagste aantal sinds 2011. In 46 procent van de gevallen waren fietsers betrokken. Dat was nog nooit zo hoog en een verdubbeling ten opzichte van het jaar voordien. Daarom wil gouverneur Carl Decaluwé alle 60-plussers op fietscursus sturen. Seniorenorganisatie Okra verwacht dat heel wat 60-plussers op de uitnodiging in zal gaan.
 2. Jongen (14) toegetakeld door vijf andere tieners: “Voor mijn zoon het besefte, kreeg hij een eerste vuistslag”
  PREMIUM
  Harelbeke/Kuurne

  Jongen (14) toegeta­keld door vijf andere tieners: “Voor mijn zoon het besefte, kreeg hij een eerste vuistslag”

  De moeder van een tiener uit Kuurne dient woensdag klacht in bij de politie omdat haar zoon door leeftijdsgenoten zonder enige aanleiding in elkaar werd geslagen. “Eén van hen spoorde mijn zoon aan om te zeggen: ‘Sorry baas’, opdat de slagen zouden ophouden”, getuigt de moeder. Beelden van het zinloos geweld circuleren intussen op sociale media.