VIDEO. Waar is Manten? Piepjonge slechtvalk spoorloos na val uit toren Sint-Maartenskerk

Er is in Kortrijk ongerustheid over het lot van de op 17 april geboren Manten. De jonge slechtvalk, die nog niet zo goed kan vliegen, donderde op zondag 26 mei uit de nestbak in de toren van de Sint-Maartenskerk. Manten kwam in een lagergelegen goot van de kerk terecht. De slechtvalk liep wellicht geen zware kwetsuren op, maar is nu wel spoorloos.

 1. Trajectcontrole op Doornikserijksweg in Bellegem werkt eindelijk en levert al meteen 100 pv’s op
  Bellegem/Kooigem

  Trajectcon­tro­le op Doornikse­rijks­weg in Bellegem werkt eindelijk en levert al meteen 100 pv’s op

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een trajectcontrole van 3,2 kilometer op de Doornikserijksweg (N50) tussen Bellegem en Kooigem is na goed twee jaar alsnog operationeel. Meteen met resultaat trouwens, want sinds de activering op zondag 29 november werd de kaap van honderd uitgeschreven pv’s voor te snel rijden al gerond. Dat meldt federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die de forcing voerde. De stad voorziet er nu nog tijdelijke verkeersborden, met een extra waarschuwing voor de trajectcontrole. Er wordt trouwens ook een trajectcontrole in de Rekkemsestraat in Marke geactiveerd. Dat zal wellicht in januari zijn.
 2. Auto’s knallen tegen muren, parkeerhaven nieuwe Delhaize Sint-Rochus wordt aangepast
  Kortrijk

  Auto’s knallen tegen muren, parkeerha­ven nieuwe Delhaize Sint-Ro­chus wordt aangepast

  De midden mei geopende supermarkt Sint-Rochus, als de modernste Delhaize van Vlaanderen omschreven, valt in de smaak. Toch is er een pijnpunt, het in- en uitrijden van de parking onder de supermarkt is niet evident. Omdat de rijstroken smal zijn en bochten erg scherp. Veel klanten mispakten er zich al aan en botsten tegen of schuurden met hun auto langs de wand. Delhaize probeert er nu wat aan te doen, met ultieme aanpassingswerken aan de parking.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto