Burgemeester Vincent Van Quickenborne kwam de Sint tegemoet met zijn dochtertje Bo op de arm.
Volledig scherm
Burgemeester Vincent Van Quickenborne kwam de Sint tegemoet met zijn dochtertje Bo op de arm. © Henk Deleu

VIDEO. Kinderen ontvangen Sint met open armen

Aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk troepten zondagmorgen honderden enthousiaste kinderen samen. Gewapend met tekeningen, brieven, vlaggetjes en een stralende glimlach stonden de kinderen de Sint op te wachten. De Sint kon de warme verwelkoming smaken. “Dit is de beste en mooiste stad van Vlaanderen”, zei hij.

0 reacties

 1. Creatieve zielen van Eye-Opener Decors op één jaar tijd van niets tot hot in héél Vlaanderen: “Op een jaar van geen poen naar een miljoen”
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  Creatieve zielen van Eye-Ope­ner Decors op één jaar tijd van niets tot hot in héél Vlaanderen: “Op een jaar van geen poen naar een miljoen”

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Bissegemnaars helpen door zondvloed getroffen campinguitbaters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”
  Bissegem/Harelbeke

  Bissegem­naars helpen door zondvloed getroffen campinguit­ba­ters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”

  “Het ontroert ons echt hoe vrienden aan ons denken en ons willen helpen”, zegt Daisy D’Haene. Amper vier maanden nadat zij en Henk Soete als nieuwe uitbaters Camping aux Frènes in Barvaux bij Durbuy een nieuwe start gaven, spoelde de zondvloed hun droom helemaal weg. Vier Bissegemnaars houden nu een snoepverkoop en hebben een rekeningnummer geopend om geld in te zamelen. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.