Een brand op dinsdag 26 februari verwoestte het glijbanencomplex.
Volledig scherm
Een brand op dinsdag 26 februari verwoestte het glijbanencomplex. © Hans Verbeke

VIDEO. Geen glijbanen tegen zomer: “Onderzoek naar oorzaak brand zwembad nog volop bezig”

De eerste twee nieuwe glijbanen van het zwembad Weide in Kortrijk openen niét tegen de zomervakantie, zoals eerst voorzien. Beheerder Lago werkt een nieuwe planning uit. “De oorzaak van de brand van drie maanden geleden is nog niet gekend. Het onderzoek van de gerechtsexpert loopt”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck. “We geven het alle tijd. We hopen om alle vijf glijbanen tegen de herfstvakantie te openen.” Wél open nu: de buitenbaden, een ligweide en straks ook een parkbar.

 1. Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekongeval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekon­geval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”

  “Ik voel me goed nu en probeer me voor anderen in te zetten.” In deel vijf van het Fietsdossier West-Vlaanderen lees je hoe Joeri Verbeeck (22) uit Heule heeft leren leven met zijn beperkingen. Vijf jaar geleden heeft hij op de Kortrijkse ring ternauwernood een dodehoekongeval overleefd. Hij kijkt alleen nog vooruit en blijft ijveren voor meer verkeersveiligheid.
 2. Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpende coronamaatregelen hebben zware gevolgen”
  West-Vlaanderen

  Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpen­de coronamaat­re­ge­len hebben zware gevolgen”

  “We begrijpen dat er nu moet ingegrepen worden en dat het bestrijden van de pandemie noodzakelijk is, maar de maatregelen komen hard aan bij onze ondernemingen. Het forse steunpakket dat aangekondigd wordt, zal noodzakelijk zijn om hard getroffen ondernemingen te redden, maar we dringen er ook op aan dat de bestaande coronamaatregelen ter ondersteuning van de bedrijven, zowel Vlaams als federaal, snel verlengd worden tot midden volgend jaar.” Dat zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen in een reactie op de sluiting van de horeca.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement