Een brand op dinsdag 26 februari verwoestte het glijbanencomplex.
Volledig scherm
Een brand op dinsdag 26 februari verwoestte het glijbanencomplex. © Hans Verbeke

VIDEO. Geen glijbanen tegen zomer: “Onderzoek naar oorzaak brand zwembad nog volop bezig”

De eerste twee nieuwe glijbanen van het zwembad Weide in Kortrijk openen niét tegen de zomervakantie, zoals eerst voorzien. Beheerder Lago werkt een nieuwe planning uit. “De oorzaak van de brand van drie maanden geleden is nog niet gekend. Het onderzoek van de gerechtsexpert loopt”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck. “We geven het alle tijd. We hopen om alle vijf glijbanen tegen de herfstvakantie te openen.” Wél open nu: de buitenbaden, een ligweide en straks ook een parkbar.

0 reacties

 1. “Dankzij prima revalidatie kan boeketjes maken weer”: zeven maanden na trombose heropent Seda (35) haar geliefde bloemenatelier
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Dankzij prima revalida­tie kan boeketjes maken weer”: zeven maanden na trombose heropent Seda (35) haar geliefde bloemenate­lier

  Het leven van Seda Virabian (35) hing aan een zijden draadje, toen ze eind februari getroffen werd door een sinustrombose. Een erg zware klap, die emotioneel nog niet helemaal verwerkt is. Toch vertelt ze nu haar verhaal, om een boodschap van hoop te kunnen brengen, nu ze Seda’s Bloemenatelier heropend heeft. “Ik focus me tijdens het revalideren op wat ik nog kan. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, maar ik kán het nog, mooie boeketjes creëren.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?