Rechts de drone met een taartje op, links piloot Robbie Van den Nest.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts de drone met een taartje op, links piloot Robbie Van den Nest. © Henk Deleu

VIDEO. Feest in Ripasso? Drone brengt gerechtjes aan tafel en filmt mooiste momenten

KortrijkHet vernieuwde familierestaurant Ripasso in Kortrijk stunt, nu de horeca ook binnen weer open is. Hapjes en desserts, zoals taart of een dame blanche, worden er aan tafel gebracht door ... een drone. Of de gasten geen besmeurde feestkledij riskeren? “Er is geen risico, ik vlieg al zeker tien jaar met drones”, zegt de ervaren piloot Robbie Van den Nest. Hij zal met de drone ook de mooiste momenten in beeld brengen. Het idee om drones in te zetten komt van futuroloog Andy Vermaut.

 1. Coronacrisis? Komende tien jaar nog ruimte voor 100.000 vierkante meter aan extra kantoren in Kortrijk
  Kortrijk

  Coronacri­sis? Komende tien jaar nog ruimte voor 100.000 vierkante meter aan extra kantoren in Kortrijk

  Ook na de coronacrisis gaan kantoren een onderdeel van onze bedrijfscultuur blijven. Er is de komende tien jaar een potentieel van 100.000 vierkante meter aan bijkomende kantoorruimte. Dat concludeert een kantorenstudie voor Kortrijk en de regio, uitgevoerd door studiebureaus City D/WES en Jones Lang Lasalle (JLL), in opdracht van de stad Kortrijk en de intercommunale Leiedal.
 2. Vroegere Sint-Maartenskliniek wijkt voor hoogbouw met 172 studentenkamers: “We kunnen ze niet naar Waregem of Roeselare blijven sturen”
  Kortrijk

  Vroegere Sint-Maartens­kli­niek wijkt voor hoogbouw met 172 studenten­ka­mers: “We kunnen ze niet naar Waregem of Roeselare blijven sturen”

  De gewezen Sint-Maartenskliniek nabij de Groeningebrug wijkt voor een nieuwe residentie met 172 studentenkamers, met veel aandacht voor groen. De nieuwbouw is tegen het academiejaar 2023-2024 klaar. De stad Kortrijk verlengt de opheffing van het verbod op nieuwe koten. “Want er is een behoefte aan 1.500 nieuwe studentenkamers”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens.