We zien op de foto buurtbewoners Caroline Lagache, Philip Van Bost en Edy De Decker, met enkele zwarte vlaggen. Achter hen passeert een betonwagen van Bosschaert, op 't Hoge (N50)
Volledig scherm
We zien op de foto buurtbewoners Caroline Lagache, Philip Van Bost en Edy De Decker, met enkele zwarte vlaggen. Achter hen passeert een betonwagen van Bosschaert, op 't Hoge (N50) © Henk Deleu

Verzet tegen betonbedrijf op ’t Hoge zwelt aan: “Precies een tumor, die maar blijft groeien”

KortrijkBewoners van ’t Hoge in Kortrijk verenigen zich tegen een aanvraag tot nieuwe omgevingsvergunning van aannemersbedrijf Bosschaert. Volgens buurtbewoners gaat het om een uitbreiding. Terwijl er nu al meer klachten zijn over geluids- en stofhinder en toenemend vrachtwagenverkeer. Zaakvoerder Geert Bosschaert benadrukt zich net met alles in regel te willen stellen, zonder een verdere groei. “De Vlaamse milieu-inspectie maakte al enkele pv’s op, we zijn daar niet blind voor”, reageert schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn (Vooruit).

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.