Illustratiebeeld van het nieuwe stadion op Evolis, dat nu mogelijk niet meer relevant is. Want de site Xpo komt nu ook nadrukkelijk in beeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld van het nieuwe stadion op Evolis, dat nu mogelijk niet meer relevant is. Want de site Xpo komt nu ook nadrukkelijk in beeld. © BRUT & B-Architecten

Verrassende wending: ook site Xpo in de running voor nieuw stadion KV Kortrijk

KortrijkDe stad start met de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor een nieuwe voetbaltempel voor KVK. Opmerkelijk: niet enkel de kop van het bedrijvenpark Evolis is mogelijk als locatie, ook de site Xpo komt nu in beeld. Nog opvallend: de stad wil dat KVK-eigenaar Vincent Tan meer engagement toont.

  1. Woonzorgcentrum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleegkunde: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”
    Kortrijk

    Woonzorg­cen­trum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleeg­kun­de: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”

    Een rapport van de onderwijsinspectie, waarin staat dat het Nederlands van Indiase studenten verpleegkunde vaak bedroevend is en waarin gevraagd wordt om het project bij te sturen, komt hard aan. Niet enkel in de scholengroep Rhizo, waar het verkorte traject in onze regio aangeboden wordt, maar ook op stageplaatsen. “We zijn net zeer onder de indruk van hoe snel zij het Nederlands oppikken”, zegt gedelegeerd bestuurder Rita Barilla van de woonzorggroep GVO, waartoe woonzorgcentrum Sint-Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk behoort.