Steven Lombaert van Ultimate Gym in Kortrijk. Hij testte donderdagochtend in een kleedkamer van de fitnessclub al even een CO2-meter uit
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Lombaert van Ultimate Gym in Kortrijk. Hij testte donderdagochtend in een kleedkamer van de fitnessclub al even een CO2-meter uit © Henk Deleu

Verplichte CO2-meters in kleedkamers zetten kwaad bloed in sportclubs: “Wat is de volgende stap: controleren en boetes uitdelen?”

Kortrijk/MenenDe federale overheid wil in het kader van de coronastrijd sportclubs verplichten om tegen 1 november in elke kleedkamer een CO2-meter te hangen. Zeker waar meerdere mensen zonder mondmasker langer dan vijftien minuten samenkomen. In afwachting wordt gevraagd om die ‘vijftien minuten-regel’ nu al toe te passen. De sportclubs kunnen er – we drukken ons zacht uit - niet mee lachen, zo blijkt uit een rondvraag. Het bezorgt ook stads- en gemeentebesturen kopzorgen. “Het is niét op te volgen. Zodra er gedoucht wordt, geven die meters bijna constant te hoge waarden aan”, zegt Kortrijks schepen Arne Vandendriessche. Iedereen hoopt dat het Overlegcomité op vrijdag 17 september bereid is om alsnog bij te sturen.

  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.