Schuin achter de zuidelijke Broeltoren zie je Waterspiegel. Het gebouw met glazen wand maakt deel uit van de nieuwe woonbuurt One Broel
Volledig scherm
Schuin achter de zuidelijke Broeltoren zie je Waterspiegel. Het gebouw met glazen wand maakt deel uit van de nieuwe woonbuurt One Broel © Henk Deleu

Verpest ‘glazen blokkendoos’ zicht op Broeltorens?

KortrijkWaterspiegel, een blikvanger van de nieuwe woonbuurt One Broel, gaat vlot over de tongen in Kortrijk. Een meerwaarde volgens de ene, een ‘glazen blokkendoos’ die het zicht op de Broeltorens verpest volgens de andere. “Waterspiegel is fris en vrolijk”, vindt architect Bart Lens.

 1. Kortrijk volgt Van Quickenborne niet in ‘verbod’ op plexischermen: “Wij controleren op afstand, niet op plexi”
  Kortrijk

  Kortrijk volgt Van Quickenbor­ne niet in ‘verbod’ op plexischer­men: “Wij controle­ren op afstand, niet op plexi”

  Hoewel het federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) was die aankondigde dat plexischermen tussen tafels op terrassen verboden zijn, volgt zijn stad die beslissing niet. Net zoals onder meer Gent en Leuven, laat Kortrijk weten het verbod niet te handhaven. “Wij controleren op afstand, niét op plexi”, zei schepen van Economie Vandendriessche (Team Burgemeester) tijdens de voorstelling van een voetgangerszone in de uitgaansbuurt. Burgemeester Ruth Vandenberghe zit op dezelfde lijn: “Er zijn andere prioriteiten.”
 2. David Vandeburie van café De Trukendoos is er klaar voor: “We zetten maar 75 stoelen. ‘Kerremesse’ wordt het sowieso”
  harelbeke

  David Vandeburie van café De Trukendoos is er klaar voor: “We zetten maar 75 stoelen. ‘Kerremesse’ wordt het sowieso”

  De tafels en stoelen -én parasols- staan al klaar in café De Trukendoos in Stasegem, ‘Den Truuk’ voor de habitués. “Negentien maanden geleden zijn we gestart en we zijn daarvan al tien maanden dicht geweest”, vertelt zaakvoerder David Vandeburie. “Maar daarvoor was ik traiteur, dus klagen doe ik niet hoor.” (lacht) Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”