Een blik op de nieuwe verlaagde Leieboorden. Een plezierhaven met pontons waar bootjes aanmeren tegen 2024? Ja. Een echte jachthaven tegen 2024? Nee, dat is voor later. Op dit 3D-beeld zie je ook de nieuwe residentie Palazz’Eau.
Volledig scherm
Een blik op de nieuwe verlaagde Leieboorden. Een plezierhaven met pontons waar bootjes aanmeren tegen 2024? Ja. Een echte jachthaven tegen 2024? Nee, dat is voor later. Op dit 3D-beeld zie je ook de nieuwe residentie Palazz’Eau. © A

Verdere verlaging Leieboorden komt eraan: “Opening in lente 2024 blijft haalbaar”

KortrijkDe stad wil de komende jaren zoals bekend de Leieboorden verder verlagen, tussen de Leiebrug en de Kasteelbrug. Eerst is er een reeks technische onderzoeken gepland, uit te voeren door studiebureau Sweco Belgium. Zo zal de volledige omgeving via scanning in een 3D-model verwerkt worden. De timing om de verdere verlaagde Leieboorden te openen blijft trouwens intact, ondanks de coronacrisis: de deadline is tegen de zomer van 2024.

 1. Vismarkt krijgt ‘paleis aan het water’: bouw nieuwe residentie met autolift start deze zomer
  Kortrijk

  Vismarkt krijgt ‘paleis aan het water’: bouw nieuwe residentie met autolift start deze zomer

  Het doek valt over een zeven jaar durend debat rond de toekomst van het ‘pand Vobis’ op de hoek van de Handels- en Kasteelkaai, aan de Vismarkt. De sloop start, ondanks tegenstand van onder meer oppositiepartij Groen. Er wordt plaats vrijgemaakt voor ‘paleis aan het water’ Palazz’Eau: een residentie met zes gestapelde woningen en een autolift. De bouw start voor de zomer.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"