In de schaduw van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk repte de brandweer zich ter plaatse in de smalle straat.
Volledig scherm
In de schaduw van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk repte de brandweer zich ter plaatse in de smalle straat. © LSI

Veertig maanden cel voor man (33) die eigen studio in brand stak

KortrijkDe 33-jarige man die op 22 oktober vorig jaar brand heeft gesticht in zijn studio in de Lange Brugstraat in Kortrijk, is veroordeeld tot een fikse gevangenisstraf. De man wilde zelfmoord plegen, maar vluchtte nadien de studio uit zonder iemand te verwittigen.

 1. Louis en Gilles Vandecaveye winnen de Belgische titel: “Nu gaan we echt genieten”
  Beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye winnen de Belgische titel: “Nu gaan we echt genieten”

  Louis en Gilles Vandecaveye hebben zondag het BK beachvolleybal gewonnen. Een aantal jaar geleden won Louis reeds de nationale titel met de oudere broer Lander. Op het zonnige Muntplein in Brussel was het de eerste keer dat Louis met Gilles Vandecaveye de Masterfinales met winst kon afsluiten. Rekening houdend met de trainingsarbeid die aan de eindstrijd van de ‘Geberit Beach Tour’ vooraf ging, is het meer dan verdiend.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.