Er gaat extra aandacht uit naar de brandweerkazerne op Hoog Kortrijk.
Volledig scherm
Er gaat extra aandacht uit naar de brandweerkazerne op Hoog Kortrijk. © Google Maps

Vandaag geen weet van risicovolle PFOS-vervuilingen, wel extra aandacht voor oefenplaats van brandweerkazerne in Kortrijk: “Indien nodig nemen we meteen voorzorgsmaatregelen”

KortrijkHet is voorlopig niet duidelijk of er risicovolle PFOS-vervuilingen zijn in (de regio) Kortrijk. Er wordt wel een inventaris opgemaakt van locaties waar er mogelijk problemen zijn, doordat de brandweer er bijvoorbeeld ooit met fluorblusschuim bluste. “De risico’s zijn zeer laag”, sust Francis Benoit, CD&V-burgemeester van Kuurne en voorzitter van de hulpverleningszone Fluvia. “De brandweer gebruikt dat type schuim al sinds 2006 niet meer.”

  1. Veel te vroege overlijden van Boyd (22) raakt vele harten: “Praat met elkaar over je problemen”
    PREMIUM
    Kortrijk/Gullegem

    Veel te vroege overlijden van Boyd (22) raakt vele harten: “Praat met elkaar over je problemen”

    Het plotse verlies van Boyd Warnez (22) uit Gullegem maakt veel emoties los. Familie en vrienden, iedereen is het erover eens dat we lessen moeten trekken uit zijn overlijden. “Probeer er meer bij stil te staan hoe het écht gaat met je vrienden”, zegt zijn zus Newt (21). Boyd kreeg zaterdag een prachtig eerbetoon in de Kortrijkse uitgaansbuurt, waar hij barman was. “Ik zal onze laatste avond in Bar Luxe nooit vergeten. Hij pakte mij stevig vast en zei dat ik voor altijd zijn beste vriendin zou zijn”, zegt barvrouw Morgane.