Schepen Axel Weydts, op het kruispunt Meensepoort.
Volledig scherm
Schepen Axel Weydts, op het kruispunt Meensepoort. © stad Kortrijk

Vanaf voorjaar mogen fietsers rechtsaf door het rood op veertien kruispunten in Kortrijk

Kortrijk/BissegemEr komen in het voorjaar op veertien kruispunten van gewestwegen in Kortrijk nieuwe verkeersborden om fietsers toe te laten veilig rechtsaf door het rood af te slaan. “Zodat fietsers niet nodeloos moeten wachten, terwijl ze perfect veilig naar rechts kunnen”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a).

 1. Vaccinatie brede bevolking start, 85-plussers vanaf 15 maart naar VAXPO: “We roepen familie, vrienden en mantelzorgers op om te helpen”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Vaccinatie brede bevolking start, 85-plus­sers vanaf 15 maart naar VAXPO: “We roepen familie, vrienden en mantelzor­gers op om te helpen”

  De start van de vaccinatie van de brede bevolking wenkt, ook in VAXPO in Xpo. Waar de inwoners van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke welkom zijn. De 85-plussers zijn vanaf maandag 15 maart als eerste aan de beurt. Familie, vrienden en/of mantelzorgers: help 85-plussers die niet goed snappen hoe ze een afspraak moeten bevestigen en/of niet in staat zijn om zelf naar VAXPO te komen. 85-plussers kunnen ook gratis beroep doen op wijkteams, vrijwilligers of de taxisector. Iedereen krijgt hulp. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis