Vincent Van Quickenborne
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne

Van Quickenborne dient klacht in wegens laster
na valse beschuldiging door Vlaams Belang: “Leugens verspreiden is geen oppositie voeren”

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) zal klacht indienen bij het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, wegens laster en eerroof nadat Vlaams Belang Kortrijk gisteren via sociale media verspreidde dat hij zaterdagavond positief testte tijdens een alcoholcontrole na de voetbalwedstrijd van KV Kortrijk tegen RSC Anderlecht. 

 1. Nog geen 10 procent besmettingen in horeca in Zuid-West-Vlaanderen, lokaal team voor contactopsporing en brononderzoek breidt fors uit
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nog geen 10 procent besmettin­gen in horeca in Zuid-West-Vlaanderen, lokaal team voor contactop­spo­ring en brononder­zoek breidt fors uit

  De lokale contactopsporing in Zuid-West-Vlaanderen wordt fors uitgebreid, nu Vlaanderen het niet meer alleen kan belopen en dringend hulp nodig heeft. Er wordt sinds deze maand ook aan brononderzoek gedaan. Uit de eerste bevindingen blijkt dat de meeste besmettingen niet in de horeca gebeur(d)en. Het aandeel van cafés en restaurants is nog geen tien procent in die regio.
 2. Politie ontkent positieve alcoholcontrole Van Quickenborne, na bericht van Vlaams Belang

  Politie ontkent positieve alcoholcon­tro­le Van Quickenbor­ne, na bericht van Vlaams Belang

  Het bericht dat Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) zaterdagavond positief testte tijdens een alcohol- en/of drugscontrole na de voetbalwedstrijd van KV Kortrijk tegen RSC Anderlecht, klopt niet. Het bericht werd maandagavond door Vlaams Belang de wereld ingestuurd via sociale media. “We ontkennen formeel”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas. “Er is niets van aan.”
 1. Bezoek mag weer in woonzorgcentra Zorg Kortrijk, liefst wel na sneltest eerst
  Kortrijk

  Bezoek mag weer in woonzorg­cen­tra Zorg Kortrijk, liefst wel na sneltest eerst

  Een testronde in de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk levert 31 positieve testen bij personeelsleden op in Biezenheem in Bissegem, De Zon in Bellegem, Sint-Jozef in Kortrijk en Ter Melle in Heule. Er zijn ook acht bewoners besmet, van Biezenheem en De Zon. Zij verblijven nu in de heropende Covid-19-afdeling in woonzorgcentrum Sint-Jozef, waar ze de nodige zorg krijgen. Pas bij een negatieve test kunnen ze terug naar hun kamer. De Weister in Aalbeke is vrij van corona. Opmerkelijk: bezoek is vanaf dinsdag 20 oktober weer toegestaan in de vijf woonzorgcentra. Aan bezoekers wordt wél gevraagd om eerst een sneltest te ondergaan.