Romanie De Cauderlier. Deze foto staat op haar flyer.
Volledig scherm
PREMIUM
Romanie De Cauderlier. Deze foto staat op haar flyer. © Miss Belgium

Van kleins af aan gepest met ‘groot voorhoofd’, nu neemt Romanie (18) deel aan Miss Belgiëverkiezing: “We laten ons niet neerhalen”

KortrijkVan ‘daar kan een vliegtuig op landen’ tot ‘ben jij Megamind’ over ‘we zijn aangekomen op Schiphol’: Romanie De Cauderlier uit Kortrijk wordt al heel haar jonge leven gepest om haar ‘groot voorhoofd’. Nu is de jongedame geselecteerd voor Miss West-Vlaanderen, wat een opstapje kan zijn naar Miss België. “Ik zat echt heel diep, tot op het punt dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Maar nu wil ik met mijn deelname een voorbeeld zijn. Aan al wie gepest wordt: luister niet naar wat andere mensen over jou zeggen.”

 1. Acht dagen cel en boete voor jongeman (22) wegens smaad aan politie dat hem aanmaant mondmasker te dragen
  Kortrijk

  Acht dagen cel en boete voor jongeman (22) wegens smaad aan politie dat hem aanmaant mondmasker te dragen

  De politie merkte de jongeman in september vorig jaar op terwijl hij zijn mondmasker niet droeg. “Ze spraken de jongeman daarover aan en vroegen hem om zijn masker op te zetten”, zei het Openbaar Ministerie. “Maar hij reageerde meteen met een scheldtirade. Hij zei dat hij schijt had aan de politie en de coronamaatregelen.” De jongeman werd een minnelijke schikking aangeboden maar betaalde die niet. Hij kwam ook niet opdagen voor zijn proces en is nu veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht dagen en een geldboete van 400 euro.
 2. Howest-docente Michèle Nolf (58) aan pancreaskanker overleden: “Ze had een groot hart voor al haar studenten”
  PREMIUM
  Kortrijk/Marke

  Howest-docente Michèle Nolf (58) aan pancreas­kan­ker overleden: “Ze had een groot hart voor al haar studenten”

  Docente Michèle Nolf (58) - die wegens ziekte al enkele jaren geen les meer gaf aan de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) - is afgelopen zondag overleden. Ze was geliefd bij de vele duizenden studenten die ze altijd met veel warmte onder haar vleugels nam. “Ze bezweek helaas aan de gevolgen van pancreaskanker”, zegt algemeen Howest-directeur Lode De Geyter.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.