Van favoriete tv-moeders tot beste drummers ooit: boek Tens bundelt favorietenlijstjes van 90 BV’s, zoals Wim Opbrouck, Jelle De Beule en Otto-Jan Ham

Illustrator Tom De Geeter (37) heeft 90 artiesten voor Tens gestrikt. Ze vertellen in zijn nieuw boek elk over tien mensen die hen raakten. Zo bezorgde streekgenoot Wim Opbrouck een lijstje met Vlaamse schilders die hem inspireerden tijdens zijn carrière. Tom De Geeter brengt de artiesten en hun lijstjes in beeld met delicate tekeningen. “Het resultaat is een meeslepende en opmerkelijke bloemlezing, die op elke salontafel moet liggen”, vindt de Kortrijkzaan.

  1. Drie Kortrijkse horecazaken bieden topgerechtjes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”
    Kortrijk

    Drie Kortrijkse horecaza­ken bieden topgerecht­jes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”

    Uit vriendschappen ontstaan mooie initiatieven, ook in de horeca. Eethuis Parazaar, koffiehuis en wereldkeuken Chin Chin en eetkroeg Vesper bieden in deze donkere coronadagen hun meest populaire gerechtjes samen in een en dezelfde takeaway aan. “We zijn allemaal positief ingestelde mensen en hopen dat ons project een succes wordt. Wie wat verkoopt doet er niet toe, we verdelen de winst netjes in drie. Dat is gewoon het eerlijkst”, vertelt Charlotte Vanfleteren van Parazaar. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.