Carnaval in Roeselare, sfeerbeeld van de editie in 2017
Volledig scherm
PREMIUM
Carnaval in Roeselare, sfeerbeeld van de editie in 2017 © JOKE COUVREUR

Van eindelijk weer carnaval tot koers en snuisteren in boeken: keuze zat in onze weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen

Kortrijk/Roeselare/Wevelgem/Poperinge/HarelbekeEr zijn weer meer grote evenementen, nu de coronabarometer op geel staat en ook de lente aangebroken is. Het weekend van vrijdag 25 tot en met zondag 27 maart staat vooral in het teken van koers, met ook voor wielertoeristen de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem, én carnaval in Roeselare en Poperinge. Wie het wat rustiger wil, kan een boekenbeurs bezoeken in Kortrijk.  

 1. Garrincha opent gloednieuw padel- en petanquecomplex in Heule: “Moet ook ontmoetingsplaats voor de buurt worden.”

  Garrincha opent gloednieuw padel- en petanque­com­plex in Heule: “Moet ook ontmoe­tings­plaats voor de buurt worden.”

  Op de sportsite Wembley in Heule (Kortrijk) is vrijdagmiddag het gloednieuwe padel- en petanquecomplex van Garrincha geopend. Het is meteen het grootste in haar soort in West-Vlaanderen, goed voor in totaal 9 padel- en 18 petanqueterreinen. De hele paasvakantie kan je er gratis pleintjes reserveren. “Al is snel zijn de boodschap”, aldus de apetrotse zaakvoerders van Garrincha Frederic Meurisse en Philippe Ombregt.
  Kortrijk
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.