Een illustratiebeeld van de door Sundo ontwikkelde SMOT-spot.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratiebeeld van de door Sundo ontwikkelde SMOT-spot. © Sundo

Van De Panne tot Eupen, slimme palen met gratis zonnecrème veroveren Vlaanderen: “We zitten al aan ruim 65.000 smeerbeurten”

KortrijkDe SMOT-spots, pas vier maanden geleden voorgesteld in Kortrijk, palmen al heel Vlaanderen in. Er staan momenteel op 76 locaties slimme palen met gratis zonnecrème in, van De Panne aan onze kust tot Eupen in de Hoge Venen. “We zitten aan ruim 65.000 smeerbeurten en hopen eind deze zomer de kaap van 100.000 te halen”, zegt medezaakvoerder Jacob Leysen uit Kortrijk. “Huidkankerpreventie is en blijft een belangrijk thema. Vooral dat verklaart het succes van onze SMOT-spots. We willen nu ook Europees doorbreken, onder meer via het circuit van festivals.”

 1. Nieuw Warmste Week-gezicht Stéphan (23) toont zijn favorietste plekjes: “Kortrijk is een veilige haven, hier voel ik me thuis”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuw Warmste Week-ge­zicht Stéphan (23) toont zijn favoriets­te plekjes: “Kortrijk is een veilige haven, hier voel ik me thuis”

  Op de Grote Markt in Mechelen geven Studio Brussel, MNM en Eén vandaag het officiële startschot van De Warmste Week, met drie nieuwe uithangborden. Eén van hen is een nobele onbekende voor het publiek: Stéphan Tanganagba. Geboren in Kinshasha in Congo, vanaf zijn kleuterjaren opgegroeid in Kortrijk. “Ik heb me hier altijd op mijn plaats gevoeld”, zegt Stéphan, een extravert die graag onder de mensen is, maar zich ook kan afsluiten van de wereld om even tijd te maken voor zichzelf. Stéphan toont zijn favorietste plekjes in de binnenstad van Kortrijk: “Van een koffie tot een feestje, er valt in Kortrijk altijd iets te beleven. Mijn waardering voor deze stad is groot.”
 1. Groepspraktijk voor kappers en barbiers opent aan winkelcentrum K in Kortrijk: “Kosten delen in een modern uitgerust lokaal is de toekomst”
  Kortrijk

  Groepsprak­tijk voor kappers en barbiers opent aan winkelcen­trum K in Kortrijk: “Kosten delen in een modern uitgerust lokaal is de toekomst”

  ByGoudy opent begin oktober op de hoek van de Sion- en Wijngaardstraat, aan het winkelcentrum K in Kortrijk. “Dokters, tandartsen, kinesisten… openen al langer groepspraktijken, wij vinden het hoog tijd dat kappers en barbiers volgen”, zeggen initiatiefnemers Jennifer Catteau (29) en Florent Rys (30). “ByGoudy is volgens ons de eerste coworking voor kappers in Vlaanderen.”