De regenboogvlag tegen homohaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De regenboogvlag tegen homohaat. © Amber Gys

Vader en oudste zoon terecht voor klappen aan homovriendje jongste telg gezin: “Familie laat hem in de steek”

Kortrijk/Roeselare/Langemark-PoelkapelleWas de afranseling van het 19-jarige homovriendje van de 14-jarige, jongste telg uit hun gezin een uit de hand gelopen botsing van culturen of eerder verwerpelijke homohaat? De rechter in Kortrijk moet een oordeel vellen over een Marokkaanse vader en zijn oudste zoon uit Kortrijk. Zij lokten het vriendje in de val en ranselden hem flink af. “Ik had het in een sms’je wel over ‘kankerhomo’ maar bedoelde daar niets verkeerds mee”, klonk het bij de 31-jarige oudste zoon uit Roeselare.

  1. Nooit te oud om te (defi)leren... Maria (92), Rosa en Marie-Thérèse (90) showen strandmode: “Op onze leeftijd mogen we er nog best zijn, hé?”
    PREMIUM

    Nooit te oud om te (defi)leren... Maria (92), Rosa en Ma­rie-Thérèse (90) showen strandmode: “Op onze leeftijd mogen we er nog best zijn, hé?”

    “Wat vind je van mijn fleurige jurkje?”, knipoogt Maria (92), duidelijk haar charmes nog niet verloren. Ooit was ze boerin, nu is ze rusthuisbewoonster én volleerd fotomodel. Samen met twee andere gelegenheidsmannequins op leeftijd schittert Maria vanaf vandaag op sociale media in een reeks ‘pashokfilmpjes’ van een winkel in lingerie en strandkleding. Wij woonden de prachtige fotoshoot bij. “We zijn oud, maar niet out.”
    Lendelede