We zien (vlnr) Stephanie Kavadias en Akis Gkinis van het Grieks restaurant Mediterraneo in Kortrijk, Mathieu Declercq van brasserie Boudin in Sint-Eloois-Vijve en café-bistro Balthazar in Kortrijk en Wim Loontjens, voorzitter van Horeca Zuid-West-Vlaanderen
Volledig scherm
PREMIUM
We zien (vlnr) Stephanie Kavadias en Akis Gkinis van het Grieks restaurant Mediterraneo in Kortrijk, Mathieu Declercq van brasserie Boudin in Sint-Eloois-Vijve en café-bistro Balthazar in Kortrijk en Wim Loontjens, voorzitter van Horeca Zuid-West-Vlaanderen © Henk Deleu/Peter Lanssens

Uitbaters Mediterraneo slaken noodkreet door nijpend personeelstekort (en ze zijn niet alleen): “Bezorgde klanten stellen voor om zélf bij te springen, omdat we zo afzien”

Kortrijk/Waregem/AvelgemHet personeelstekort in de horeca wordt steeds nijpender, na de coronacrisis. Veel mensen in de sector zochten andere oorden op door de lange sluitingen. “Iemand vinden is nu zó moeilijk, ik word er gek van. We gaan van veertig naar dertig couverts, uit noodzaak”, zegt Stephanie Kavadias van Grieks restaurant Mediterraneo in Kortrijk. “Het is een drama, we horen overal zo’n verhalen”, zegt voorzitter Wim Loontjens van Horeca Zuid-West-Vlaanderen. Er zijn momenteel bijna 900 vacatures niet ingevuld in West-Vlaanderen. Minister Hilde Crevits en de VDAB lanceren een campagne.

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).