Initiatiefneemster Sien Vandevelde op een vol perron.
Volledig scherm
Initiatiefneemster Sien Vandevelde op een vol perron. © Henk Deleu

Tweehonderd mensen vertrekken vanuit Kortrijk naar de klimaatmars in Brussel: “Jongeren beseffen echt wel waar het om draait en het is hen niet om een dagje weg van school te doen”

Kortrijk was goed vertegenwoordigd in de klimaatmars van vandaag: met de trein van 11 uur vertrok een vol perron, ongeveer tweehonderd mensen, richting Brussel. “Het loopt verkeerd en de politiek heeft genoeg uitgesteld. Er moet nu iets gebeuren.”

1 reactie

 • patrick morel

  2 jaar geleden
  We moeten het samen doen en kunnen beginnen met de verwarming 1 graad lager, met meer fietsen, geen dranken uit blik, minder en korter douchen, geen weekendtrips met het vliegtuig, al onze rommel opruimen.
 1. Enkel terrasjes weer open vanaf 1 mei? Kortrijkse horeca-uitbaters zijn niet overenthousiast: “Alleen goed idee als steun niet wegvalt”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Enkel terrasjes weer open vanaf 1 mei? Kortrijkse horeca-uitbaters zijn niet overenthou­si­ast: “Alleen goed idee als steun niet wegvalt”

  De gouverneur en enkele burgemeesters in de provincie Luik laten toe dat horecazaken hun terrassen openen vanaf 1 mei, ook als het Overlegcomité er nu woensdag anders over beslist. De stad Kortrijk is duidelijk. “We gaan niét tegen de regels ingaan”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe. De horecabazen zijn niet overenthousiast over de mogelijke versoepeling. “Als enkel de terrassen open zijn, kunnen wij nog verlies maken”, klinkt het.
 2. “Joeri, je bent één van ons”: KV Kortrijk steunt zwaar verminkte fan (23) na giftige reacties op TikTok-filmpje
  Heule/Kuurne

  “Joeri, je bent één van ons”: KV Kortrijk steunt zwaar verminkte fan (23) na giftige reacties op Tik­Tok-film­pje

  Joeri Verbeeck (23), die nog steeds de sporen draagt van een zwaar ongeval van zes jaar geleden, kreeg eerder deze week hopen bagger over zich heen nadat hij een TikTok-filmpje postte. Veel mensen zijn verontwaardigd en nemen het voor Joeri op. Zo krijgt Joeri nu steun van KV Kortrijk. “Dergelijke degoutante reacties moeten stoppen, we zijn tegen (online) haat en pesten”, klinkt het bij KV Kortrijk. Spelers maakten een eigen TikTok-filmpje met een duidelijke boodschap: Joeri is één van ons.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"