Depot 102, langs de Moorseelsestraat in Kortrijk.
Volledig scherm
Depot 102, langs de Moorseelsestraat in Kortrijk. © Stad Kortrijk

Twee wagens gestolen uit depot technische dienst, één beschadigd teruggevonden in Antwerpen

KortrijkDieven zijn er vandoor gegaan met twee dienstvoertuigen van de stad, uit het depot van de technische dienst langs de Moorseelsestraat in Kortrijk. De politie voert een onderzoek en analyseert camerabeelden waarop de daders te zien zijn.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. Hshoema doorbreekt taboes rond psychische problemen, zoals angst- en eetstoornissen: “Belangrijker dan ooit na corona”
  Kortrijk

  Hshoema doorbreekt taboes rond psychische problemen, zoals angst- en eetstoor­nis­sen: “Belangrij­ker dan ooit na corona”

  52,3 procent van de Belgen, vooral vrouwen en jongeren, zegt dat corona hun mentale gezondheid negatief beïnvloedde. Hshoema, drie jaar geleden opgericht door Souad Abihi (32), herneemt nu de werking, na het laatste event op 10 september 2021 over rouw door psychiater Uus Knops. Om psychische moeilijkheden bespreekbaar te houden, met steun van psychiater Koen Titeca.