Zo zien duofietsen voor mensen met jongdementie eruit.
Volledig scherm
Zo zien duofietsen voor mensen met jongdementie eruit. © Henk Deleu

Twee peperdure duofietsen ter beschikking in wzc De Zon

Het rusthuis De Zon in Bellegem is vanaf vandaag twee duofietsen rijker. Duofietsen zijn fietsen die er een beetje uitzien als gocarts die je aan de kust ziet, alleen zijn ze technisch compleet uitgerust. Zo kan je met twee fietsen op je eigen tempo rijden en kan de fiets ook elektrisch werken. “Op die manier kunnen mensen met jongdementie opnieuw samen fietsen met hun partner of familie”, zegt Gudrun Callewaert van vzw Het Ventiel. 

0 reacties

 1. Studio Lucy verkoopt lederen handtassen voor dure prothese voor Sam (19), die na amputatie wereld verovert vanop surfplank
  Sint-Denijs/Kortrijk/Asse

  Studio Lucy verkoopt lederen handtassen voor dure prothese voor Sam (19), die na amputatie wereld verovert vanop surfplank

  B&B De Deugdzonde in Sint-Denijs bij Zwevegem vormt komend weekend het decor voor een expositie en verkoop van handgemaakte lederen handtassen van Studio Lucy. Een deel van de opbrengst gaat naar Sam Carton uit het Vlaams-Brabantse Asse, die enkele maanden na de amputatie van haar rechterbeen al op haar surfplank stond. Het ‘surfmeisje’ heeft 65.000 euro nodig voor een nieuwe prothese.
 2. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestel­de besmettin­gen per week

  De coronacijfers gaan over de grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week in Zuid-West-Vlaanderen. Dat gebeurde nooit eerder, ook niet tijdens vorige coronagolven. “Het was al zwaar, nu wordt het nog steviger. Al ligt de incidentiegraad in Kortrijk wel lager dan in de hele regio”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsvereniging W13. Er waren tijdens de week van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 november 4.027 positieve gevallen. Dat zijn er 242 (+6,4 procent) meer dan amper twee dagen geleden.