Bij een ongeval op de Kortrijkse ring R8 waren dinsdagavond twee motards betrokken.
Volledig scherm
Bij een ongeval op de Kortrijkse ring R8 waren dinsdagavond twee motards betrokken. © LSI

Twee motards betrokken bij ongeval: één in levensgevaar, andere vlucht weg

Heule/KuurneBij een ongeval langs de Kortrijkse ring R8 op de grens van Kuurne en Heule (Kortrijk) is dinsdagavond een 45-jarige motorrijder uit Izegem levensgevaarlijk gewond geraakt. Hij was betrokken bij een aanrijding met een tweede motard maar die vluchtte na het ongeval te voet weg. Hij kon opgespoord worden en bleek ook zwaargewond.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Plan voor 180 meter hoge Barco windturbine stuit op buurtprotest: “Het gebied is niet geschikt en zal dat nooit zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Plan voor 180 meter hoge Barco windturbi­ne stuit op buurtpro­test: “Het gebied is niet geschikt en zal dat nooit zijn”

  Het plan van Barco om een 180 meter hoge turbine bij het hoofdkwartier One Campus op Hoog Kortrijk te bouwen, krijgt tegenwind. Zo’n 400 omwonenden verenigen zich in buurtcomité ‘Geen Windturbine Barco’. Ze bundelen bezwaarschriften en onderzoeken welke juridische stappen er mogelijk zijn. Ter vergelijking: de Daltons windturbines op het bedrijvenpark Evolis zijn 150 meter hoog.
 1. Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”
  Kortrijk

  Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”

  Bijna een jaar nadat Jacques Demeersseman (78) opstapte en sindsdien als onafhankelijke zetelt, verliest Vlaams Belang een tweede gemeenteraadslid in Kortrijk. Nu is ook Jan Deweer (75) opgestapt. Hij wil zelfs geen raadslid meer zijn. “Ik ben de autoritaire manier van werken in de raad beu. Ik wil niet meer meespelen in een circus vol slechte clowns”, is het enige wat Jan Deweer er zelf kwijt over wil. Hij streed als gemeenteraadslid vooral voor de Vlaamse zaak.