Vincent Van Quickenborne haalde in West-Vlaanderen 40.292 stemmen, voor de Kamer.
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne haalde in West-Vlaanderen 40.292 stemmen, voor de Kamer.

Tsunami Vlaams Belang in onze regio, maar ook Open Vld licht vooruit

Open Vld haalt in West-Vlaanderen 111.388 stemmen op de federale Kamerlijst. Dat zijn er 6.196 minder dan in 2014, door de opmars van Vlaams Belang. Toch houden de liberalen met 13,04 procent (-0,74 procent) stand. Opvallend: dat heeft vooral te maken met het resultaat in Zuid-West-Vlaanderen, waar Open Vld toch vooruitgaat in de kantons Kortrijk, Avelgem en Harelbeke.

 1. Werken aan oprit E17
  Deerlijk

  Werken aan oprit E17

  Vanaf dinsdag 3 november tot en met vrijdag 6 november wordt gewerkt op de N36 in Deerlijk, ter hoogte van de oprit van de E17 naar Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal er de spoorvorming verwijderen. Het gaat enkel over het rijvak van de N36 waarop je van Deerlijk naar Vichte rijdt, aan de oprit die dichtst bij het kruispunt Belgiek ligt. Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk naar Vichte via de N36. Verkeer van Vichte zal de oprit richting Gent niet kunnen gebruiken.
 2. Handen te kort in door corona getroffen rusthuizen Zorg Kortrijk, dus springen studenten verpleegkunde bij: “Schrik houdt ons niet tegen”
  Kortrijk

  Handen te kort in door corona getroffen rusthuizen Zorg Kortrijk, dus springen studenten verpleeg­kun­de bij: “Schrik houdt ons niet tegen”

  Vanaf vrijdag zullen 46 studenten verpleegkunde van Rhizo in Kortrijk het personeel van de vijf OCMW-rusthuizen in Kortrijk, die handen te kort komen, versterken. Zonder risico is de job niet, nu het aantal coronabesmettingen in de rusthuizen stijgt. “Of we geen schrik hebben? Een beetje, maar dat mag je niet tegenhouden als je in de zorg werkt”, zegt studente Silke Flo.