De vrachtwagen met oplegger, geladen met melkpoeder, kantelde langs de E17 in Kortrijk.
Volledig scherm
De vrachtwagen met oplegger, geladen met melkpoeder, kantelde langs de E17 in Kortrijk. © Hans Verbeke

Trucker moet hevig niezen: vrachtwagen belandt in de berm naast de snelweg

KortrijkEen niesbui met kwalijke gevolgen. Dat overkwam vrijdagmorgen in alle vroegte een Franse trucker. De man was even groggy en ging van de snelweg.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Politie arresteert twee Nederlanders voor diefstal van bijna half miljoen aan handtassen, vlak voor ze opnieuw willen toeslaan
  PREMIUM
  Avelgem/Kortrijk

  Politie arresteert twee Nederlan­ders voor diefstal van bijna half miljoen aan handtassen, vlak voor ze opnieuw willen toeslaan

  Twee Nederlanders die begin oktober vorig jaar in Avelgem een grote slag sloegen in een webshop van peperdure handtassen, zitten in de cel. Naar hun kompanen wordt nog gezocht. Opmerkelijk: de politie kon hen arresteren vlak voor ze opnieuw een zware roof gingen plegen, elders in West-Vlaanderen. De speurders kregen de daders op een heel speciale manier in het vizier.
 1. Jules (20) die met nepgeweer 4.000 Vives-studenten in lockdown plaatste, wordt geïnterneerd: “De kans dat Jules in de gevangenis belandt, blijft bestaan”
  Kortrijk

  Jules (20) die met nepgeweer 4.000 Vi­ves-studenten in lockdown plaatste, wordt geïnter­neerd: “De kans dat Jules in de gevangenis belandt, blijft bestaan”

  Jules V., de 20-jarige kerel die anderhalf jaar geleden de campus van hogeschool Vives in Kortrijk in rep en roer zette toen hij er met een wapen rondliep en dreigde ‘iets te zullen aanrichten’, wordt verplicht in een instelling geplaatst. Stijn Dewolf, de advocaat van V. had net gepleit om de jongeman niet te interneren. “Neem Jules asjeblieft de begeleiding niet af die hij nu krijgt”, zegt zijn moeder.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.