Beeld ter illustratie. De conducteur eiste een volledige wagon op om zijn materiaal in te zetten. Wat niet mag, volgens de NMBS.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De conducteur eiste een volledige wagon op om zijn materiaal in te zetten. Wat niet mag, volgens de NMBS. © Photo News

Treinconducteur eist wagon voor zichzelf op: “Onaanvaardbaar dat tientallen reizigers recht moesten staan”

Er deed zich dinsdag een incident voor op de treinrit met vertrek om 15.28 uur van Brussel Centraal naar Kortrijk. Een Franstalige conducteur eigende zich een volledige wagon toe. Waardoor tientallen reizigers genoodzaakt waren om recht te staan. “We dienden een klacht in”, zegt Franky Cannoot uit Marke. “We bieden onze oprechte excuses aan”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

38 reacties

 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Zulke conducteur moet gedegradeerd worden . Hij heeft geen besef van de prioriteit van zijn functie.
 • karen janssens

  2 jaar geleden
  En kunnen we dan nu eens juist gebruik maken van de termen conducteur, zijnde bestuurder, en controleur, zijnde treinbegeleider. jeezes
 • Peter Borft

  2 jaar geleden
  @ Lieve, kijk in Landen waar het al geprivatiseerd is. Geen onderhoud is meer winst, en zulke streken komen ook in de prive voor. In deze heel simpel je verstaat geen frans en het Vlaams van de waal is te slecht om het te begrijpen
 • Jef Pasra

  2 jaar geleden
  Allemaal aanwezig geweest precies!! En allemaal heiliger dan de Paus zeker?
 • Louis Staal

  2 jaar geleden
  Gewoon blijven zitten en dan ?
 1. Gepland pompstation bedreigt groen plein, buurt houdt petitie: “Jammer om met klimaatopwarming stukjes natuur op te geven”
  Kortrijk

  Gepland pompstati­on bedreigt groen plein, buurt houdt petitie: “Jammer om met klimaatop­war­ming stukjes natuur op te geven”

  Een gepland pompgebouw aan het einde van de Goedendaglaan in Kortrijk zet kwaad bloed. Bewoners uit de wijk vrezen dat het pompgebouw een groot deel van een groen pleintje zal inpalmen en vragen Aquafin in een petitie om een alternatieve locatie te zoeken. Volgens Aquafin is dat niet nodig. Er loopt een bouwaanvraag. Het stadsbestuur van Kortrijk moet hierin adviseren.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.