Bij maar liefst zestien vestigingen van warenhuisketen Colruyt sloegen de drie Roemenen hun slag.
Volledig scherm
Bij maar liefst zestien vestigingen van warenhuisketen Colruyt sloegen de drie Roemenen hun slag.

Tot vijftien maanden cel voor trio na zestien diefstallen bij Colruyt in één week tijd

Kortrijk/Roeselare/Brugge/LeuvenEen Roemeens trio uit Frankrijk had maar acht dagen nodig om in tal van vestigingen van warenhuis Colruyt zestien diefstallen te plegen. De rechter in Kortrijk gaf hen effectieve celstraffen van twaalf tot vijftien maanden.

  1. 8.000 avonturiers krijgen satelliettrackers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”
    Kortrijk

    8.000 avontu­riers krijgen satelliet­trac­kers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”

    Reisonderneming Travelbase rust tot midden september ruim 8.000 reizigers met een waterbestendige satelliettracker van het Kortrijks technologiebedrijf GeoDynamics uit. De trackers maken het reizen ‘in eigen bubbel’ in afgelegen natuurgebieden in Ijsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan veiliger. Waar Travelbase trektochten en reizen met kano of kajak houdt. Travelbase weet dankzij de trackers waar elke reiziger zich precies bevindt. Wie in nood is, kan op de SOS-knop van de tracker drukken, wat, indien nodig, meteen lokale hulpdiensten alarmeert.