De Kreupelstraat, vanaf de Doornikserijksweg bekeken.
Volledig scherm
De Kreupelstraat, vanaf de Doornikserijksweg bekeken. © Google Maps

Tot eind februari eenrichtingsverkeer in Kreupelstraat

Bellegem/ZwevegemEr is van dinsdag 18 januari tot en met maandag 28 februari in de Kreupelstraat eenrichtingsverkeer van kracht naar Zwevegem toe, op een strook tussen de Doornikserijksweg en Boskariere in Bellegem.

 1. 20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroordeling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen.”
  Kortrijk

  20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroorde­ling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen.”

  Voor de vierde keer is een 42-jarige man uit Kortrijk woensdag veroordeeld tot een celstraf, van 20 maanden effectief dit keer, voor de stalking van zijn ex. De voorbije 4 jaar kreeg de obsessieve stalker in totaal al 36 maanden effectieve celstraf maar toch zag hij nog de binnenkant van de gevangenis niet. Het zorgde vorige maand bij de behandeling van de zaak voor zure oprispingen bij de rechter over de uitvoering van de straffen in België.
 2. AWV stuurt departement Omgeving bij: maximum 100 kilometer per uur op E17 richting Frankrijk ‘enkel in functie van verkeersintensiteit’
  Kortrijk

  AWV stuurt departe­ment Omgeving bij: maximum 100 kilometer per uur op E17 richting Frankrijk ‘enkel in functie van verkeersin­ten­si­teit’

  Te vermijden misverstand tussen het Vlaams departement Omgeving en het Vlaams agentschap wegen en verkeer (AWV). Waar er eerst sprake was van een tijdens weekdagen, wellicht vanaf 2023, verlaging van de toegelaten snelheid op de E17 in Kortrijk tot maximum 100 kilometer per uur in de richting van Frankrijk, wordt dit nu toch behoorlijk afgezwakt.
 3. Rebelle heeft eerste Michelinster beet, Castor blijft top met twee sterren, Marcus, Vol-Ver en L’Envie houden ster, Hostellerie St-Nicolas zakt van twee naar één
  Marke/Zuid-West-Vlaanderen

  Rebelle heeft eerste Michelin­ster beet, Castor blijft top met twee sterren, Marcus, Vol-Ver en L’Envie houden ster, Hostelle­rie St-Nicolas zakt van twee naar één

  De Michelingids voor 2022 is voorgesteld, in Bergen. Rebelle in Marke, van Martijn Defauw en Tessa D’haene, krijgt voor het eerst een ster. Castor in Beveren-Leie bij Waregem behoudt twee sterren. Ook Marcus in Deerlijk, Vol-Ver in Marke en L’Envie in Sint-Denijs houden stand met één ster. Hostellerie St-Nicolas in Elverdinge bij Ieper gaat van twee naar één ster. Straks meer.