Fabienne Van Meerhaeghe was hoofdverpleegkundige op de corona-afdeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Fabienne Van Meerhaeghe was hoofdverpleegkundige op de corona-afdeling. © Henk Deleu

Tot 40 doden tijdens kerst in AZ Groeninge, nu geen enkele coronapatiënt meer: “Laat jullie vaccineren, het wérkt”

KortrijkDe besmettingen stijgen fors, maar zónder extra opnames voorlopig. Meer nog: in AZ Groeninge in Kortrijk liggen geen coronapatiënten meer. Een wereld van verschil met de kerstperiode eind 2020, toen er in het ziekenhuis in tien dagen tot veertig coronadoden te betreuren waren. “Haal jullie prikjes, want de vaccins missen hun effect niet”, zegt Fabienne Van Meerhaeghe (50), die hoofdverpleegkundige was op de corona-afdeling.

 1. In twee jaar 1.344 overtreders bekeurd in fietszone in Kortrijk: “We schrijven zo weinig mogelijk boetes uit”
  PREMIUM
  Kortrijk

  In twee jaar 1.344 overtre­ders bekeurd in fietszone in Kortrijk: “We schrijven zo weinig mogelijk boetes uit”

  De politie controleert sinds twee jaar (vrij) intensief in de fietszone in Kortrijk. Welgeteld 1.344 bestuurders kregen 58 euro boete omdat ze in het stadscentrum een fiets inhaalden in de fietszone. Dat blijkt uit opgevraagde cijfers bij de lokale politiezone Vlas. “We controleren, zonder er een heksenjacht van te maken”, benadrukt politiewoordvoerder Thomas Detavernier.
 2. CORONAPEILING. Voor 4 op de 10 Vlamingen mogen de regels strenger: “Bang dat we in het najaar weer in de problemen komen”
  PREMIUM

  CORONAPEI­LING. Voor 4 op de 10 Vlamingen mogen de regels strenger: “Bang dat we in het najaar weer in de problemen komen”

  Nee, de Vlaming zit niet te wachten op grote versoepelingen van de coronamaatregelen. Voor vier op de tien mag alles zelfs wat strenger, zo blijkt uit de Coronapeiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Ook voor een festival of sfeervolle voetbalmatch staan de meesten niet te springen. De bezorgdheid om wat nog kan komen is groot. “Vooral op psychologisch vlak is dit heel lastig.”
 3. Studentenclubs leven weer op in Kortrijk: “Eerst straalde overlijden Sanda Dia op iedereen af, daarna volgde corona, nu is de goesting hélemaal terug”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Studenten­clubs leven weer op in Kortrijk: “Eerst straalde overlijden Sanda Dia op iedereen af, daarna volgde corona, nu is de goesting hélemaal terug”

  “De ‘fear of missing out’ is groot”, klonk het begin deze week bij cantor Jeroen Van Canneyt van studentenclub De Barsol in Kortrijk, nu er een nieuw bijna normaal academiejaar aangevat is. Studentenclub Mercurius, met studentenkroeg Den Chips als thuishaven, bevestigt die knaldrang: “De goesting is terug, om feestjes mee te pikken en vooral om vrienden te maken. Bij ons kan je altijd met iemand praten en ben je nooit alleen”, benadrukt preses Gauthier Dubuquoy.