De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © LSI

Tot 30 maanden cel voor negenkoppige cocaïnebende

Een negenkoppige drugsbende met leden uit Kortrijk, Wevelgem, Dour, Antwerpen en Moeskroen is veroordeeld tot straffen vanaf 100 uur werkstraf tot 30 maanden cel voor de verkoop van cocaïne. Het kopstuk, Khalid D. (39) uit Kortrijk, werd in 2009 al veroordeeld tot vijf jaar cel voor het dealen van cocaïne op grote schaal in het Kortrijkse. Nu is hij opnieuw veroordeeld tot dertig maanden effectief.

0 reacties

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Man slaat vrouw in elkaar aan station: “Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie?”
  Kortrijk

  Man slaat vrouw in elkaar aan station: “Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie?”

  Aan het station van Kortrijk sloeg een 27-jarige Tunesiër zonder papieren zijn partner in elkaar op nieuwjaarsdag 2020. Toen omstaanders tussenbeide kwamen en hulp probeerden te bieden aan de vrouw maakte hij zich druk. “Waar moeien jullie zich mee? Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie”, snauwde hij hen toe. Hij daagde niet op voor zijn proces voor partnergeweld op de rechtbank in Kortrijk.
 3. Geen veroordeelde extremisten meer op eerste rij 11 juliviering in Kortrijk: “We zorgen voor correcte setting”
  Kortrijk

  Geen veroordeel­de extremis­ten meer op eerste rij 11 julivie­ring in Kortrijk: “We zorgen voor correcte setting”

  De Leiefeesten rond de Vlaamse feestdag schakelen een versnelling hoger. Er zal meer beleving zijn, maar alle ogen zijn ook gericht op de officiële plechtigheid op de Groeningekouter, aan het beeld de Maagd van Vlaanderen. Waar de aanwezigheid van Aurélien Verhassel vorig jaar viroloog Marc Van Ranst in de gordijnen joeg. De Franse extremist zat toen gewoon op de eerste rij, in de buurt van minister-president Jan Jambon. Dat zal deze keer niet meer mogelijk zijn.