Alles in het onderzoek naar de inbraak op een studentenkot draaide rond de handel in cocaïne.
Volledig scherm
Alles in het onderzoek naar de inbraak op een studentenkot draaide rond de handel in cocaïne. © Getty Images

Tot 25 maanden effectieve celstraf voor inbraak als vergelding binnen drugsmilieu

Kortrijk/Harelbeke/Wevelgem/Anzegem“Een vergeldingsactie binnen het drugsmilieu omdat de bewoner zijn beloftes niet was nagekomen.” Een 25-jarige jongeman uit Anzegem gaf voor de rechtbank in Kortrijk toe waarom er in de nacht van 4 op 5 september 2021 in een studentenkot in de Sint-Denijsestraat in Kortrijk was ingebroken. Net als 2 kompanen kreeg hij dinsdag een effectieve celstraf van 25 maanden.

  1. Derde cannabisplantage in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebedrijf: “We hebben nooit iets geroken”
    Play
    Heule

    Derde cannabis­plan­ta­ge in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebe­drijf: “We hebben nooit iets geroken”

    Langs de Kortrijkstaat in Heule is vrijdag na een brand een grote cannabisplantage ontdekt, de derde al deze week in Zuid-West-Vlaanderen. De kweekplaats was ondergebracht in een voormalig garagebedrijf en strekte zich uit over drie verdiepingen. Vermoed wordt, dat enkele verdachten de benen namen toen de brand uitbrak. De politie onderzoekt nu of er een link is met de plantages die eerder deze week werden ontdekt in Moorsele en Roeselare.