Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © stad Kortrijk

Topbeiaardiers brengen zomerrecitals in Halletoren en Sint-Maartenstoren

KortrijkDe stad Kortrijk organiseert al voor de 36ste keer Torenmuziek tijdens de zomermaanden. Topbeiaardiers brengen elke maandag van 19.30 tot 20.30 uur een zomerrecital op de beiaard van het Belfort of van de Sint-Maartenstoren.

 1. 127 wielrensters verschijnen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”
  PREMIUM
  kortrijk

  127 wielren­sters verschij­nen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”

  De kermiskoers Kortrijk Koerse wordt als Konvert Koerse naar een hoger niveau getild: het wordt een elitekoers voor dames. Op vrijdag 19 augustus verschijnen 127 wielrensters aan de start. De inzet: een wisselbeker ter waarde van 25.000 euro die eigendom wordt van de dame die erin slaagt drie keer te winnen op vijf jaar tijd. “Konvert Koerse blijft in de eerste plaats een volksfeest.”
 2. Gratis drinkwater op festivalweide Alcatraz, maar niét op de camping: “Maar eigen water meebrengen mag”
  kortrijk

  Gratis drinkwater op festival­wei­de Alcatraz, maar niét op de camping: “Maar eigen water meebrengen mag”

  Alcatraz doet dit weekend heel wat inspanningen om festivalgangers veilig door de hitte te loodsen. Zo zijn er op de heetste uren van de dag gratis flesjes water beschikbaar op de weide. Op de camping is er echter géén gratis drinkwater voorzien, zo liet een lezer ons weten, en dat verwachtte ze wel in deze warmte. “Maar wij kunnen nu ook niet iedereen het hele weekend van gratis drank voorzien, he”, zegt Bernard De Riemacker.