Buurtbewoonster en initiatiefneemster Tine Vanden Broucke, samen met dochter Lottine (4) en zoon Robbin (13), bij de muurschildering
Volledig scherm
Buurtbewoonster en initiatiefneemster Tine Vanden Broucke, samen met dochter Lottine (4) en zoon Robbin (13), bij de muurschildering © Henk Deleu

Tine (42) verenigt buurt met muurschildering: “Berke den Hottentot heeft bekijks, we gaan hem eren”

KortrijkArtiest David Duits plaatste op een grijze muur in de toegang naar het beluik Cité Vuylsteke in de Sint-Antoniusstraat een muurschildering. Eén van de figuren die centraal staan in het werk is Berke den Hottentot, een vroeger in Kortrijk gekende man met dwerggroei, die met okkernoten leurde. De streetart verenigt de buurt. “Het blijft hier niet bij. Ik zal Berke den Hottentot met een beeld eren, terwijl we weer okkernoten gaan uitdelen”, zegt initiatiefneemster Tine Vanden Broucke (42).

 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar