Vincent Verschueren en co-piloot Robin Maes waren door het dolle heen na hun overwinning in de ‘6 Uren van Kortrijk’. Maar niet iedereen zal even blij geweest zijn na afloop van de wedstrijd, want nogal wat toeschouwers werden geflitst omdat ze te snel reden of geverbaliseerd voor foutparkeren.
Volledig scherm
Vincent Verschueren en co-piloot Robin Maes waren door het dolle heen na hun overwinning in de ‘6 Uren van Kortrijk’. Maar niet iedereen zal even blij geweest zijn na afloop van de wedstrijd, want nogal wat toeschouwers werden geflitst omdat ze te snel reden of geverbaliseerd voor foutparkeren. © VDB

Tijdens ‘6 Uren van Kortrijk’: dubbel zoveel geflitste snelheidsduivels op zaterdag dan op zondag

Iets meer dan acht procent van de gecontroleerde voertuigen in de omgeving van het parcours en in het stadscentrum reed afgelopen weekend te snel, tijdens de rally ‘6 Uren van Kortrijk’. Opvallend: zaterdag waren er bijna dubbel zoveel zondaars als zondag. De politie schreef ook nogal wat processen-verbaal uit voor foutparkeren.

2 reacties

 • Dries Crombez

  1 jaar geleden
  Denk dat dat anders ook 6 a 12% is.. De rally zal er slechts een beetje voor tussen zitten. Meeste rallyliefhebbers weten dat ze dan altijd controle houden. Na afloop altijd ergens een artikel dat de flits scores nagaat. Is er ook een artikel die de andere zijde van de rally toont?
 • Titania Brutsaert

  1 jaar geleden
  Kortrijk moet echt iets veranderen aan zijn parkeer/fiets beleid.Heb al 30 jaar mijn zaak in Kortrijk en de klanten zijn het grondig beu.Parkeren op Parking Broeltorens is van de ene dag op de andere op 1 aug dit jaar verandert.Van4€/dag naar9€/dag.Te bedenken dat bakkers toestemming aan de regering moeten vragen om hun brood 1 cent op te slaan...?waar is de logica?2 maten,2 gewichten
 1. Schilderij rond Guldensporenslag wordt in ere hersteld en krijgt plaats in Onze-Lieve-Vrouwekerk
  Kortrijk/Wervik

  Schilderij rond Guldenspo­ren­slag wordt in ere hersteld en krijgt plaats in On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk

  Atelier Kerat uit Wervik restaureert De Slag der Gulden Sporen van Nicaise De Keyser. Het schilderij werd gemaakt in de negentiende eeuw naar aanleiding van de Guldensporenherdenkingen. “Het speelde een grote rol in de romantisering van de Guldensporenslag. We nemen het in de nieuwe scenografie rond 1302 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk op”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). De restauratie kost niet veel geld. “De kostprijs is 1.600 euro”, stelt Axel Ronse.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"