Voor de 10de keer krijgt de Grote Markt een zomerspeelplein.
Volledig scherm
Voor de 10de keer krijgt de Grote Markt een zomerspeelplein. © Henk Deleu

Tiende zomerspeelplein Grote Markt: “Nieuwe speeltuigen gaan daarna naar de Lange Munte”

KortrijkVoor het tiende jaar op rij krijgt de Grote Markt in Kortrijk een zomerspeelplein. De stad Kortrijk heeft een ambitieus speelruimteplan en elk jaar komen er nieuwe speelzones bij, terwijl bestaande speelinfrastructuur grondig worden gerenoveerd of vervangen. Daarom verhuizen de speeltuigen van het zomerspeelplein in oktober naar de wijk de Lange Munte.

  1. Cowboy Henk verpietert, zorgen over slechte staat van bekend kunstwerk in Kortrijk: “Een full color popart versie kan onze stripheld redden”
    PREMIUM
    Kortrijk/Oostende

    Cowboy Henk verpietert, zorgen over slechte staat van bekend kunstwerk in Kortrijk: “Een full color popart versie kan onze stripheld redden”

    Cowboy Henk op de rotonde nabij de E17 in Kortrijk takelt af. De bekleding met kunststofplantjes is afgesleten, waardoor het beeld zwart ziet en hier en daar het frame van de buste zichtbaar wordt. De stad reikt de hand naar zijn geestelijke vader uit Oostende om samen een oplossing te zoeken. “Ik wil het belangeloos doen, het is een zinvol een waardevol beeld”, zegt Herr Seele.