De initiatiefnemers van loKal
Volledig scherm
De initiatiefnemers van loKal © loKal

Tien jonge ondernemers slaan handen in elkaar met loKal in winkelcentrum K: “We brengen er producten met een verhaal en kwaliteit samen”

KortrijkWinkelcentrum K heeft er de komende drie maanden met loKal op het gelijkvloers een trekpleister bij. Het initiatief brengt tien jonge ondernemers met hun ambachtelijke producten samen. “Om meer mensen in contact te brengen met onze passie en vakmanschap. Terwijl alles sneller en goedkoper moet in de maatschappij, brengen wij producten met een verhaal en kwaliteit samen, waar veel tijd en liefde in zit”, zeggen initiatiefnemers Julie Claerbout en Mathieu Lateur van Julia Belgium met hun stijlvolle aperitiefbieren.

 1. Tot 24 maanden cel en fikse boetes voor vijf Fransen voor 4 cannabisplantages, zeven anderen vrijgesproken
  Menen/Lauwe/Wevelgem/Aalbeke

  Tot 24 maanden cel en fikse boetes voor vijf Fransen voor 4 cannabis­plan­ta­ges, zeven anderen vrijgespro­ken

  Vijf Fransen uit de Rijselse regio zijn dinsdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot effectieve celstraffen van 12 tot 24 maanden voor hun betrokkenheid één of meerdere van vier cannabisplantages in Menen, Lauwe (Menen), Wevelgem en Aalbeke (Kortrijk). Zeven andere verdachten zijn vrijgesproken. Zo’n 75.000 euro drugsgeld is verbeurd verklaard.
 2. Winkelcentrum K schakelt versnelling hoger: “We verwelkomen bekende merken zoals New Yorker, Snipes en Fox & Cie”
  Kortrijk

  Winkelcen­trum K schakelt versnel­ling hoger: “We verwelko­men bekende merken zoals New Yorker, Snipes en Fox & Cie”

  Winkelcentrum K strijdt om de coronacrisis door te komen. Er openen de komende maanden zeker tien nieuwe winkels, met bekende merken zoals Snipes, New Yorker en Fox & Cie. Opmerkelijk: studenten krijgen op de tweede verdieping een rustige werkplek. “We stellen ons de vraag of we nog een traditioneel shoppingcenter willen zijn en passen ons aan de noden van deze tijd aan”, zegt K-manager Dominique Desmeytere.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?