Archiefbeeld van Jan Sabbe, bij de ovens van crematorium Uitzicht
Volledig scherm
Archiefbeeld van Jan Sabbe, bij de ovens van crematorium Uitzicht © Foto Deleu

Tien jaar crematorium Uitzicht in tien opmerkelijke cijfers: “Ondertussen zitten we al aan 34.595 crematies”

Zuid-West-VlaanderenCrematorium Uitzicht opende tien jaar geleden de deuren in de Ambassadeur Baertlaan op Hoog Kortrijk. De capaciteit breidde eind 2020 uit van 4.000 naar 4.800 crematies per jaar dankzij een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie. En dat is nodig. “Het crematie-aandeel in de regio Kortrijk steeg in tien jaar van 35 naar 75 procent”, zegt directeur Jan Sabbe.

 1. Politie stelt tien corona-inbreuken vast in horeca in Kortrijk, restaurant zelfs tijdelijk dicht
  PREMIUM
  Kortrijk

  Politie stelt tien corona-inbreuken vast in horeca in Kortrijk, restaurant zelfs tijdelijk dicht

  De politie stelde sinds de nieuwe coronamaatregelen tien overtredingen in de horeca in Kortrijk vast. Eén restaurant moest meteen tijdelijk dicht. Federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil effectievere controles, maar volgens het stadsbestuur volstaat de huidige aanpak van sensibiliseren en verbaliseren bij ernstige inbreuken.
 2. Michiel Jonckheere en Karim Belhocine blikken vooruit op bekermatch tegen KV Oostende: “Voor een ploeg als Kortrijk is de beker de enige kans op een prijs”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Michiel Jonckheere en Karim Belhocine blikken vooruit op bekermatch tegen KV Oostende: “Voor een ploeg als Kortrijk is de beker de enige kans op een prijs”

  KV Kortrijk neemt het woensdagavond in de achtste finales van de Croky Cup op tegen KV Oostende. Een speciale wedstrijd voor Michiel Jonckheere, want de middenvelder was er tot voor kort actief. Ook voor T1 Karim Belhocine is het een belangrijke partij. Hij wil maar wat graag ver geraken in de beker.