illustratiebeeld, niet in Heilig Hart zelf
Volledig scherm
illustratiebeeld, niet in Heilig Hart zelf © Joel Hoylaerts/Photo News

Tien coronadoden in zorghotel Heilig Hart, vooral afdeling voor personen met dementie getroffen

KortrijkEen corona-uitbraak teistert al weken woon- en zorghotel Heilig Hart in Kortrijk. De tol is er zwaar, met al tien bewoners die bezweken aan Covid-19. “Heel spijtig, vooral onze afdeling voor personen met dementie is getroffen. We kijken uit naar de vaccinaties”, zegt directeur Wino Baeckelandt. De vaccinatie-uitrol in onze regio start wellicht op woensdag 6 januari. Dat raakte maandag bekend.

 1. Vaccinaties starten bij ons op 6 januari, eerste 10.400 dosissen op komst: “Alle rusthuisbewoners willen zich laten inenten”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Vaccina­ties starten bij ons op 6 januari, eerste 10.400 dosissen op komst: “Alle rusthuisbe­wo­ners willen zich laten inenten”

  De vaccinatie-uitrol in Zuid-West-Vlaanderen start ten vroegste op woensdag 6 januari. Het ziekenhuis AZ Groeninge verwacht eerder die week een eerste lading van 10.400 dosissen, voor alle 5.200 rusthuisbewoners in onze regio. “Zo goed als alle rusthuisbewoners zijn bereid om zich te laten vaccineren”, zegt Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Serge Vandeyvere verlaat op het einde van het seizoen SK Zillebeke: “Klaar voor een nieuwe uitdaging”
  Voetbal Vierde provinciale D

  Serge Vandeyvere verlaat op het einde van het seizoen SK Zillebeke: “Klaar voor een nieuwe uitdaging”

  Trainer Serge Vandevyvere bracht het bestuur van vierdeprovincialer SK Zillebeke vandaag op de hoogte dat hij op het einde van het seizoen de club verlaat. Na eerder al assistent Jean-Pierre Wickaert, die T1 wordt van US Ploegsteert, en keepertrainer Vincent Leroy, die koos voor Sparta Dikkebus, verliest de club op die manier zijn hele sportieve staff.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis