Limonade met komkommers en aardbeien. Mmmm, dat smaakt.
Volledig scherm
Limonade met komkommers en aardbeien. Mmmm, dat smaakt. © Henk Deleu

Themadag rond water: “75 procent van de kinderen komt wel eens gedehydrateerd op school aan”

Tot 75 procent van de kinderen tussen 8 en 13 jaar komt wel eens gedehydrateerd op school aan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid. In de vrije Centrumschool in Marke was er daarom dinsdagnamiddag een sensibiliseringsactie.

 1. Wout Van Aert maakt veldrit comeback op Urban Cross in Kortrijk: “We kunnen het perfect coronaveilig doen”
  Kortrijk

  Wout Van Aert maakt veldrit comeback op Urban Cross in Kortrijk: “We kunnen het perfect coronavei­lig doen”

  Wout Van Aert werkt stilaan naar de veldritwinter toe. De wielerheld kondigt aan er zijn comeback te willen maken op de internationale topveldrit CAPS Urban Cross, op zaterdag 28 november in Kortrijk. “We gaan ervan uit dat de cross zal doorgaan in Kortrijk. Want de organisatie kan perfect coronaveilig”, kruist schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) de vingers.
 2. Tsunami dreigt: voor het eerst ruim 1.000 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen, in een week tijd
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tsunami dreigt: voor het eerst ruim 1.000 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen, in een week tijd

  Komt er zoals in Luik ook in Zuid-West-Vlaanderen een coronatsunami op ons af? De nieuwste weekcijfers van dinsdag 13 tot en met maandag 19 oktober zijn sowieso bijzonder alarmerend, want de kaap van duizend positieve testen in een week tijd wordt voor het eerst gerond. Sinds de eigen metingen eind juli aanvatten. Het zijn er 1.093, om precies te zijn. Alle steden en gemeenten in die regio scoren ronduit slecht. Vooral in Menen blijft de toestand verder escaleren.
 3. Kortrijkse broers spilfiguren in internationale trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthavenbedrijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijkse broers spilfigu­ren in internatio­na­le trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthaven­be­drijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”

  Drie broers van een Kortrijkse familie worden mee aanzien als spilfiguren bij jarenlange trafiek van tonnen drugs via de havens van Le Havre en Antwerpen en de goederenluchthaven Brucargo in Zaventem. Samen met een twintigtal anderen staan ze de komende weken in Brussel op een groot proces terecht en riskeren er tot zestien jaar cel. Jarenlang maakten ze grote sier met jetski’s, Bentleys en wilde feestjes in Malaga en Marbella maar sinds de zomer van 2019 is hun uitzicht beperkt tot het binnenplein van een gevangenis. Het gerecht wil tientallen miljoenen euro verbeurd verklaard zien.