Michiel bij zijn taxi aan het Schouwburgplein in Kortrijk.
Volledig scherm
Michiel bij zijn taxi aan het Schouwburgplein in Kortrijk. © LSI

Taxichauffeur reageert na controle en foutieve informatie: “Wél nog vergunning, slechts kleine inbreuken vastgesteld.”

Kortrijk“Een pure wraakactie.” Zo omschrijft Michiel, een 28-jarige taxichauffeur uit Kortrijk, de controle die zondag aan het station na klachten uit de sector bij hem werd uitgevoerd. In tegenstelling tot wat aanvankelijk verkeerdelijk door de politie was doorgegeven, is zijn vergunning niet ingetrokken en rijdt hij nog altijd legaal rond.

 1. Gratis drinkwater op festivalweide Alcatraz, maar niét op de camping: “Maar eigen water meebrengen mag”
  kortrijk

  Gratis drinkwater op festival­wei­de Alcatraz, maar niét op de camping: “Maar eigen water meebrengen mag”

  Alcatraz doet dit weekend heel wat inspanningen om festivalgangers veilig door de hitte te loodsen. Zo zijn er op de heetste uren van de dag gratis flesjes water beschikbaar op de weide. Op de camping is er echter géén gratis drinkwater voorzien, zo liet een lezer ons weten, en dat verwachtte ze wel in deze warmte. “Maar wij kunnen nu ook niet iedereen het hele weekend van gratis drank voorzien, he”, zegt Bernard De Riemacker.
 2. Wederoptredende Kevin Vandendriessche wil opnieuw belangrijk zijn voor KV Kortrijk: “Tegen Union zijn we allesbehalve kansloos”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Wederoptre­den­de Kevin Vanden­dries­sche wil opnieuw belangrijk zijn voor KV Kortrijk: “Tegen Union zijn we allesbehal­ve kansloos”

  KV Kortrijk trekt zaterdagavond naar het Dudenpark. De West-Vlamingen kunnen opnieuw rekenen op sterkhouder Kevin Vandendriessche. De 33-jarige Fransman speelde door een aanslepende blessure geen officiële wedstrijd meer sinds 20 maart. Maar tegen STVV maakte hij zijn wederoptreden. Vandendriessche is klaar om te knallen.
 3. Vlasmarkt verwelkomt met Timmy’s vijfde café: “Tot diep in de nacht open, ook tijdens de week”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Vlasmarkt verwelkomt met Timmy’s vijfde café: “Tot diep in de nacht open, ook tijdens de week”

  Waar vroeger frituur De Vlasmarkt zat, is nu met Timmy’s een nieuw café geopend. Het is het vijfde café op de Vlasmarkt, waar je verder ook Gainsbar, Ziggy, Hermana en De Gouden Aap hebt. “Op de Vlasmarkt kan je altijd jezelf zijn. En ook bij mij is iedereen welkom, zolang je je maar gedraagt”, vertelt zaakvoerder en Kortrijkzaan Tim Roelstraete (39), alias deejay T-mo-T.