De politiezone Vlas voerde maandag controles uit in zes bars en nachtclubs in Kortrijk en Kuurne
Volledig scherm
De politiezone Vlas voerde maandag controles uit in zes bars en nachtclubs in Kortrijk en Kuurne © Hans Verbeke

Tal van inbreuken vastgesteld bij controleactie in zes bars en nachtclubs

Kortrijk / KuurneTijdens controleacties afgelopen maandag in zes bars en nachtclubs heeft de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) tal van sociale, fiscale en gerechtelijke inbreuken vastgesteld. Zo botsten ze op een illegale persoon en werd cannabis gevonden.

 1. Kankerpatiënten steunen elkaar tijdens Levensloop: “Fijn om samen met andere ‘vechters’ ervaringen te delen”
  Kortrijk/Ieper

  Kankerpa­tiën­ten steunen elkaar tijdens Levensloop: “Fijn om samen met andere ‘vechters’ ervaringen te delen”

  Hoe zwaar kun je worden getroffen door het noodlot? Vanessa De Bliquy (48) uit Marke kreeg niet alleen zelf af te rekenen met kanker, haar man Wilfried kreeg de ziekte ook en is ondertussen overleden. Voor Vanessa en veel andere ‘vechters’ is het belangrijk om met lotgenoten te kunnen praten en op Levensloop, dat dit weekend zowel in Kortrijk als in Ieper werd georganiseerd, kan dat. “Het is fijn om samen het leven te vieren, want we zijn er nog altijd.”
 2. Acht opvallende woningen maken kans op Architectuurprijs Kortrijk: ontdek ze hier
  Kortrijk

  Acht opvallende woningen maken kans op Architec­tuur­prijs Kortrijk: ontdek ze hier

  Er zijn uit 38 ingestuurde projecten acht woningen genomineerd voor de Architectuurprijs Kortrijk. Met zowel waardevolle erfgoedpanden die een nieuw leven kregen als opmerkelijke renovatie- en nieuwbouwprojecten. “We moedigen zo kwaliteitsvolle architectuur aan. Goede architectuur maakt én onze stad mooier én mensen gelukkiger. We belonen met deze prijs bouwheren met durf en architecten met lef”, zegt schepen van Bouwen en Stadsvernieuwing Wout Maddens (Team Burgemeester). We stellen de acht genomineerde panden even aan u voor.