Het plaatsen van de speelboom, die nu verder moet groeien
Volledig scherm
Het plaatsen van de speelboom, die nu verder moet groeien © Christophe Isembaert

’t Pleintje in Kooigem krijgt speelboom

 1. “Van onze 250 horecabazen stopte nog niemand”: coronacrisis eist (nog) geen slachtoffers bij brouwerij Omer Vander Ghinste
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke

  “Van onze 250 horecaba­zen stopte nog niemand”: coronacri­sis eist (nog) geen slachtof­fers bij brouwerij Omer Vander Ghinste

  De tweede verplichte horecasluiting duurt nu al vier maanden, maar toch moet Omer Vander Ghinste nog niet op zoek naar nieuwe huurders. De brouwerij uit Bellegem heeft 250 horecapanden in eigendom. “Uitbaters maken de balans pas op zodra de horeca weer open mag”, zegt woordvoerder Nicolas Degryse. “Al raakt bij velen het spaarpotje wel stilaan op”, waarschuwt zaakvoerder Bert De Brabandere van de gelijknamige brouwerij uit Bavikhove.
 2. “We zien meer 40- en 50-plussers op intensieve zorg”: AZ Groeninge houdt hart vast voor derde coronagolf
  PREMIUM
  Kortrijk

  “We zien meer 40- en 50-plus­sers op intensieve zorg”: AZ Groeninge houdt hart vast voor derde coronagolf

  Het ziekenhuis AZ Groeninge op Hoog Kortrijk is alert voor een mogelijke derde coronagolf. Er zijn verontrustende signalen. “Zo zien we hoe ook jongere mensen, dan heb ik het over 40- en 50-plussers, vaker zwaar ziek worden en intensieve zorg nodig hebben”, zegt medisch directeur Serge Vanderschueren. Er is ook goed nieuws: binnenkort is al het ziekenhuispersoneel gevaccineerd.
 1. Strijd om Boekenbeurs barst los, na Kortrijk tonen Gent en Brussel interesse, Antwerpen geeft niet op: “Er zijn al twintig geïnteresseerden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Gent/Antwerpen/Brussel

  Strijd om Boeken­beurs barst los, na Kortrijk tonen Gent en Brussel interesse, Antwerpen geeft niet op: “Er zijn al twintig geïnteres­seer­den”

  De Antwerpse Boekenbeurs is te koop. Kortrijk ruikt een kans om de beurs, die in 2019 nog bijna 124.000 bezoekers lokte, binnen te halen. Ook Gent wil dé boekenbeurs van Vlaanderen. Er zijn alles samen zo’n twintig geïnteresseerden, zoals ook Brussel, dat het op de gemeenteraad brengt. En Antwerpen is niet van plan om de Boekenbeurs zomaar te laten vertrekken. De strijd barst los.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!