Frederic De Mets, met de terrine van 't Hemelhof.
Volledig scherm
Frederic De Mets, met de terrine van 't Hemelhof. © Henk Deleu

't Hemelhof in Kortrijk serveert beste terrine van België: “We zijn een vergeten gastronomische parel”

Kortrijk‘t Hemelhof serveert de beste terrine van België. Het Kortrijkse restaurant won een wedstrijd van Culibel, een vereniging die horecazaken in Vlaanderen samenbrengt. “De uitgesproken smaken van onze terrine gaven de doorslag”, zegt de chef-kok.

 1. Rebelle heeft eerste Michelinster beet, Castor blijft top met twee sterren, Marcus, Vol-Ver en L’Envie houden ster, Hostellerie St-Nicolas zakt van twee naar één
  Marke/Zuid-West-Vlaanderen

  Rebelle heeft eerste Michelin­ster beet, Castor blijft top met twee sterren, Marcus, Vol-Ver en L’Envie houden ster, Hostelle­rie St-Nicolas zakt van twee naar één

  De Michelingids voor 2022 is voorgesteld, in Bergen. Rebelle in Marke, van Martijn Defauw en Tessa D’haene, krijgt voor het eerst een ster. Castor in Beveren-Leie bij Waregem behoudt twee sterren. Ook Marcus in Deerlijk, Vol-Ver in Marke en L’Envie in Sint-Denijs houden stand met één ster. Hostellerie St-Nicolas in Elverdinge bij Ieper gaat van twee naar één ster. Straks meer.
 2. Zo VeloVeilig is Kortrijk: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Kortrijk

  Zo VeloVeilig is Kortrijk: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Kortrijk hebben 200 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.