't Hemelhof in Kortrijk serveert beste terrine van België: “We zijn een vergeten gastronomische parel”
Kortrijk‘t Hemelhof serveert de beste terrine van België. Het Kortrijkse restaurant won een wedstrijd van Culibel, een vereniging die horecazaken in Vlaanderen samenbrengt. “De uitgesproken smaken van onze terrine gaven de doorslag”, zegt de chef-kok.
Restaurant ’t Hemelhof is al dertig jaar een familiezaak, aan de rand van de stad, in de Brugsesteenweg 123. “We zijn bekend voor onze seizoensgebonden keuken, met streekproducten. We zijn toch een beetje een vergeten gastronomische parel in Kortrijk. We hebben hier trouwens ook een mooie feestzaal en tuin”, vertelt chef-kok Frederic De Mets (30). Om ‘t Hemelhof in de kijker te zetten en eens een nieuwe uitdaging aan te gaan, nam de chef-kok deel aan een wedstrijd van de horecavereniging Culibel en de Oostduinkerkse koninklijke orde van de paardevisser om na te gaan wie in ons land de beste terrine serveert. Het team van ‘t Hemelhof won eind maart de finale van de wedstrijd, in Salons Saint Germain in Diksmuide. Culibel organiseerde voor het eerst de wedstrijd.
Ingrediënten
Frederic De Mets stapte zeven jaar geleden mee in het restaurant. Hij runt ‘t Hemelhof samen met zijn mama Corine Pattyn (55). Frederic werkte tijdens een van de vele coronalockdowns een recept voor een terrine uit, samen met zijn vader en chef-kok op rust Stefaan De Mets (55). “Onze terrine omvat Vlaamse grijze garnalen, Mechelse koekoek en grondwitloof. Voor de rest geven we niets prijs. Hoe het uitgewerkt is, is een goed bewaard geheim”, zegt Frederic.
De drie producten zijn perfect in evenwicht in onze terrine. En visueel komen de altijd handgepelde grijze garnalen mooi in beeld
Handgepelde garnalen
“Wat we wel kunnen meegeven, is dat de uitgesproken smaken van onze terrine de doorslag gaven tijdens de finale van de wedstrijd. De drie producten zijn perfect in evenwicht in onze terrine. En visueel komen de altijd handgepelde grijze garnalen mooi in beeld. Je kan de terrine hier voor 18 euro als voorgerecht krijgen, gedresseerd, of als hoofdgerecht voor 23 euro. Mijn vader maakte eerder wel al eens terrine, maar voor mij was het volledig nieuw. Ik ben tevreden dat ik aan de wedstrijd deelnam. Het is een mooie gelegenheid om de Kortrijkzanen ook kennis te laten maken met ons restaurant”, besluit chef-kok Frederic De Mets.
‘t Hemelhof is een gastronomisch restaurant met een traiteurdienst. Je kan er kiezen uit menu’s en een uitgebreide keuze aan smaakvolle gerechtjes. Meer info over ‘t Hemelhof, de menus en de openingsuren: www.hemelhof.be.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Van kamado tot tafelgrill: zo kies je de ideale barbecue voor je tuinfeest
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren. -
Marke/Zuid-West-Vlaanderen
Rebelle heeft eerste Michelinster beet, Castor blijft top met twee sterren, Marcus, Vol-Ver en L’Envie houden ster, Hostellerie St-Nicolas zakt van twee naar één
De Michelingids voor 2022 is voorgesteld, in Bergen. Rebelle in Marke, van Martijn Defauw en Tessa D’haene, krijgt voor het eerst een ster. Castor in Beveren-Leie bij Waregem behoudt twee sterren. Ook Marcus in Deerlijk, Vol-Ver in Marke en L’Envie in Sint-Denijs houden stand met één ster. Hostellerie St-Nicolas in Elverdinge bij Ieper gaat van twee naar één ster. Straks meer. -
Kortrijk
Zo VeloVeilig is Kortrijk: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
De inwoners van Kortrijk hebben 200 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio. -
-
Kortrijk
Met 2,5 promille aan het zwalpen: automobiliste moet medische en psychologische proeven afleggen
Een 27-jarige automobiliste uit Kortrijk liep voor de politierechtbank een boete van 1.600 euro en een rijverbod van 45 dagen op. Ze kon door de politie met 2,5 promille alcohol achter het stuur van de weg worden geplukt. Vooraleer ze opnieuw met de auto zal mogen rijden, zal ze moeten slagen voor een medische en psychologische proef. -
Livios
Meer opbergruimte nodig? Interieurarchitect Bart Appeltans verklapt 8 oplossingen
Boeken, gezelschapspelletjes, dekentjes, laptops, gsm-laders… Heb jij ook genoeg van rondslingerende spullen in huis? Wie niet veel opbergruimte heeft, moet slim zijn. Bart Appeltans van interieur- en architectenbureau Sfar en bekend als interieurarchitect bij ‘Blind Gekocht’ onthult aan bouwsite Livios acht originele manieren om extra opbergruimte te creëren. -
Livios
Grotere regenwaterputten in opmars: “Ga meteen voor een put van 10.000 liter”
De klimaatverandering is een realiteit. Zowel periodes van droogte als intense neerslag komen steeds vaker voor. Maart en april waren kurkdroge maanden, waardoor heel wat regenwaterputten in Vlaanderen vandaag leeg zijn. Nu al. Moeten we investeren in grotere regenwaterputten? Bouwsite Livios gaat het na. -
Kortrijk
Controle op afvaltransporten: geen enkele chauffeur blaast positief
Langs de Beneluxlaan en de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk vond woensdag een wegcontrole plaats die gericht was op vrachtwagens en bestelwagens die ingezet worden voor afvaltransport. Het aantal vastgestelde inbreuken viel mee.