't Hemelhof in Kortrijk serveert beste terrine van België: “We zijn een vergeten gastronomische parel”
Kortrijk‘t Hemelhof serveert de beste terrine van België. Het Kortrijkse restaurant won een wedstrijd van Culibel, een vereniging die horecazaken in Vlaanderen samenbrengt. “De uitgesproken smaken van onze terrine gaven de doorslag”, zegt de chef-kok.
Peter LanssensLaatste update:08-04-22, 15:53
Restaurant ’t Hemelhof is al dertig jaar een familiezaak, aan de rand van de stad, in de Brugsesteenweg 123. “We zijn bekend voor onze seizoensgebonden keuken, met streekproducten. We zijn toch een beetje een vergeten gastronomische parel in Kortrijk. We hebben hier trouwens ook een mooie feestzaal en tuin”, vertelt chef-kok Frederic De Mets (30). Om ‘t Hemelhof in de kijker te zetten en eens een nieuwe uitdaging aan te gaan, nam de chef-kok deel aan een wedstrijd van de horecavereniging Culibel en de Oostduinkerkse koninklijke orde van de paardevisser om na te gaan wie in ons land de beste terrine serveert. Het team van ‘t Hemelhof won eind maart de finale van de wedstrijd, in Salons Saint Germain in Diksmuide. Culibel organiseerde voor het eerst de wedstrijd.
Frederic De Mets stapte zeven jaar geleden mee in het restaurant. Hij runt ‘t Hemelhof samen met zijn mama Corine Pattyn (55). Frederic werkte tijdens een van de vele coronalockdowns een recept voor een terrine uit, samen met zijn vader en chef-kok op rust Stefaan De Mets (55). “Onze terrine omvat Vlaamse grijze garnalen, Mechelse koekoek en grondwitloof. Voor de rest geven we niets prijs. Hoe het uitgewerkt is, is een goed bewaard geheim”, zegt Frederic.
De drie producten zijn perfect in evenwicht in onze terrine. En visueel komen de altijd handgepelde grijze garnalen mooi in beeld
“Wat we wel kunnen meegeven, is dat de uitgesproken smaken van onze terrine de doorslag gaven tijdens de finale van de wedstrijd. De drie producten zijn perfect in evenwicht in onze terrine. En visueel komen de altijd handgepelde grijze garnalen mooi in beeld. Je kan de terrine hier voor 18 euro als voorgerecht krijgen, gedresseerd, of als hoofdgerecht voor 23 euro. Mijn vader maakte eerder wel al eens terrine, maar voor mij was het volledig nieuw. Ik ben tevreden dat ik aan de wedstrijd deelnam. Het is een mooie gelegenheid om de Kortrijkzanen ook kennis te laten maken met ons restaurant”, besluit chef-kok Frederic De Mets.
‘t Hemelhof is een gastronomisch restaurant met een traiteurdienst. Je kan er kiezen uit menu’s en een uitgebreide keuze aan smaakvolle gerechtjes. Meer info over ‘t Hemelhof, de menus en de openingsuren: www.hemelhof.be.