Stefanie Callebaut en Mathis Vermoortele
Volledig scherm
PREMIUM
Stefanie Callebaut en Mathis Vermoortele © Winter Van Rafelghem

SX-frontvrouw stunt: “Op motor naar laars van Italië en terug voor sportprothesen voor kinderen”

Frontvrouw Stefanie Callebaut van de Kortrijkse band SX is voor geen kleintje vervaard. Ze rijdt binnenkort 5.500 kilometer naar de Italiaanse laars en terug. Ze laat zich hierbij sponsoren, om een kind gelukkig te maken met een dure sportprothese van 5.500 euro. Mathis Vermoortele (9) uit Sint-Juliaan bij Langemark inspireert haar. “Fietsen, lopen, trampolinespringen: die jongen kan alles”, vertelt Stefanie Callebaut. “Alle kinderen met een geamputeerd been verdienen zo’n prothese.” En er is meer: alles boven de 5.500 euro gaat naar de vzw To Walk Again.

0 reacties

 1. Golfer wil álle Belgische kinderen met amputatie een speciale prothese schenken: "Alsof je op sportschoen loopt in plaats van met been in gips"
  PREMIUM

  Golfer wil álle Belgische kinderen met amputatie een speciale prothese schenken: "Alsof je op sport­schoen loopt in plaats van met been in gips"

  Alle 237 Belgische kinderen met een geamputeerd been tegen 2020 een sportprothese schenken, dat is de ambitie van Cedric Lescut en zijn organisatie Android 34. "Met zo'n blade kunnen kinderen ondanks hun beperking wél spelen en sporten met hun vriendjes. Alsof je plots op sportschoenen loopt in plaats van met een been in het gips."
 2. Mary’s Irish Pub heropent prachtig zonneterras: “Financiële schade is enorm, we willen vooruit nu”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Mary’s Irish Pub heropent prachtig zonneter­ras: “Financiële schade is enorm, we willen vooruit nu”

  De investering was groot, om van Mary’s een internationale topzaak te maken. De Ierse kroeg in de Kapucijnenstraat opende in oktober 2019. Het was meteen knallen, tot corona kwam. Twee verplichte horecasluitingen later neemt Mary’s andermaal een nieuwe start door een mooi terras vooraan en een prachtig zonneterras achteraan te heropenen. “We zijn héél enthousiast om de mensen terug te zien, want onze klanten zijn onze vrienden”, zeggen Caroline Foley en Justin Bedford. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier (her)lezen.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op