illustratiebeeld
Volledig scherm
illustratiebeeld © Kristine Vandegaer

Studio A’tack moedigt jongeren aan tot experimenten met dans en beweging

KortrijkHet platform voor jonge dans Passerelle stelt met Studio A’tack opnieuw haar studio’s in de Kapucijnenstraat in Kortrijk open voor jong, enthousiast en creatief danstalent. Studio A’tack gaat breed met een waaier aan disciplines: van dans over installatiekunst, tot circus of theater.

 1. Kankerpatiënten steunen elkaar tijdens Levensloop: “Fijn om samen met andere ‘vechters’ ervaringen te delen”
  Kortrijk/Ieper

  Kankerpa­tiën­ten steunen elkaar tijdens Levensloop: “Fijn om samen met andere ‘vechters’ ervaringen te delen”

  Hoe zwaar kun je worden getroffen door het noodlot? Vanessa De Bliquy (48) uit Marke kreeg niet alleen zelf af te rekenen met kanker, haar man Wilfried kreeg de ziekte ook en is ondertussen overleden. Voor Vanessa en veel andere ‘vechters’ is het belangrijk om met lotgenoten te kunnen praten en op Levensloop, dat dit weekend zowel in Kortrijk als in Ieper werd georganiseerd, kan dat. “Het is fijn om samen het leven te vieren, want we zijn er nog altijd.”
 2. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk
  36

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.
 1. Minister Dalle spreekt met jongeren uit jeugdhulp over nood aan ontspanning: “Vrije tijd is een fundamenteel recht voor elk kind”
  Kortrijk

  Minister Dalle spreekt met jongeren uit jeugdhulp over nood aan ontspan­ning: “Vrije tijd is een fundamen­teel recht voor elk kind”

  Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) bezocht woensdagochtend Euromet. Deze internationale conferentie ontvangt ruim zeventig jongeren uit Europese landen zoals Finland, Engeland en Frankrijk. Die opgroeien in een jeugdhulpvoorziening. Dalle ging er in gesprek met jongeren, over hun nood aan ontspanning. Want de conferentie draait rond vrije tijd.
 2. “Kleine minderheid nog niet overtuigd van fietszones, fietspad in Gentsesteenweg in slechte staat, onderzoek nieuwe fietsbrug over E17”: Fietsersbond houdt enquête
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Kleine minderheid nog niet overtuigd van fietszones, fietspad in Gentse­steen­weg in slechte staat, onderzoek nieuwe fietsbrug over E17”: Fietsers­bond houdt enquête

  De Fietsersbond hield in het kader van de Week van de Mobiliteit drie weken een online enquête. Eerste conclusie: fietsers zijn best tevreden over het fietsbeleid in Kortrijk. Tweede conclusie: een meerderheid van de fietsers heeft geen veiligheidsgevoel op de historische toegangswegen naar Kortrijk. En ook opmerkelijk: een kleine minderheid is nog niet overtuigd van de voordelen van fietszones en -straten, zoals die nu bestaan in hartje Kortrijk en enkele deelgemeenten. Er namen 231 fietsers deel aan de online bevraging van de Fietsersbond.